Infofinanciar > Lumea la zi > Jose Mourinho, din nou într-o finală europeană. Este primul antrenor din lume care reușește asta
Lumea la zi

Jose Mourinho, din nou într-o finală europeană. Este primul antrenor din lume care reușește asta

Trofee sursa foto: unsplash.com
Trofee sursa foto: unsplash.com

Jose Mourinho s-a calificat în prima finală din istorie a Uefa Europa Conference League după ce echipa pe care o antrenează, AS Roma, a învins-o cu 1-0 pe Leicester în returul (1-1 în tur) semifinalei de joi, disputat pe Olimpico. Singurul gol al întâlnirii a fost înscris de Tammy Abraham în minutul 11.

Antrenorul portughez este primul din lume care reușește să se califice cu 4 echipe diferite într-o finală europeană. Prima echipă cu care a atins această performanță a fost FC Porto în 2003, performanță repetată și în 2004. În 2010 a câștigat Champions League cu Inter, iar ultima finală jucată a fost în 2017 la cârma lui Manchester United. Jose Mourinho nu a pierdut niciodată când a ajuns în ultimul act indiferent că a fost vorba de Europa League sau Champions League.

„A fost o victorie a familiei, nu doar a familiei de pe teren și de pe bancă, ci și a familiei care a fost pe stadion, într-o atmosferă de empatie totală. Cred că am făcut un meci extraordinar. Poate că alții pot interpreta altfel, dar când portarul tău face două parade în 180 de minute din două semifinale împotriva unei echipe de calitate înseamnă că am făcut ceva bun” a declarat lusitanul la finalul partidei cu englezii.

Bilete gratuite pentru cei care au îndurat umilința din Norvegia

Parcursul Romei până în finală nu a fost deloc scutit de emoții. O mică echipă norvegiană, Bodo Glimt, a învins de 3 ori formația gialorosso, de două ori în grupele competiției și o dată în sferturile de finală. În data de 21 octombrie 2021, Bodo Glimt șoca lumea fotbalului învingând cu 6-1 echipa lui Mourinho.

Conform Gazetta dello Sport, conducerea clubului din capitala Italiei va oferi 166 de bilete gratuite fanilor care au făcut deplasarea atunci în Norvegia. Roma va fi susținută de aproximativ 5000 de fani în finala cu Feyenoord Rotterdam care se va disputa în Tirana, Albania, pe un stadion cu o capacitate de 21.000 de locuri.