Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden promite să mute „cerul și pământul” pentru podul Baltimore
Lumea la zi

Joe Biden promite să mute „cerul și pământul” pentru podul Baltimore

Joe Biden promite să mute „cerul și pământul” pentru podul Baltimore
Sursa arhiva companiei

Președintele Joe Biden a promis că guvernul federal va plăti pentru reconstrucția podului Francis Scott Key și a insistat că a fost un accident.

Biden a promis să mute „cerul și pământul” pentru a redeschiderea podului Francis Scott Key. Acest pod este unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume, după ce o navă a distrus podul care traversează râul Patapsco, la gura portului Baltimore.

„Vom reface funcționarea cât mai curând posibil. 15.000 de locuri de muncă depind de acel port. Și vom face tot ce putem pentru a proteja aceste locuri de muncă”, a spus Biden în declarațiile sale de la Casa Albă. „Îmi îndrept echipa să mute cerul și pământul pentru a deschide și reconstrui podul cât mai curând posibil”, a mai spus el.

Scufundătorii încă îi căutau pe cei șase muncitori care reparau gropile de pe pod și care sunt dați dispăruți.

„Este intenția mea ca guvernul federal să plătească întreaga cost a reconstrucției acelui pod. Mă aștept ca Congresul să susțină efortul meu, va dura ceva timp. Oamenii din Baltimore se pot baza pe noi să fim alături de ei în fiecare pas al drumului”, a declarat Biden, confrom DailyMail.