Lumea la zi

Joe Biden crede că femeile care trec granița pentru a avorta vor fi arestate! Cum vor fi acestea protejate

Joe Biden - sursa foto - playtech.ro
Sursa foto - playtech.ro

Există mai multe lucruri în viață care sunt supuse sub semnul eticii. Avortul nu face excepție de la acest lucru. Pentru că este un subiect extrem de controversat și considerat ca fiind o crimă, cel puțin în multe părți ale lumii, avortul a fost și interzis în diverse țări, iar acum, chiar și în câteva zone din Statele Unite.

Este vorba despre 13 state care se afă sub conducerea republicanilor. Totuși, femeile nu au voie să facă avort, dar au posibilitate de a călători spre o altă zonă unde această procedură este în continuare sub acoperirea legii. Totuși, Joe Biden, potrivit celor de la Realitatea, face următoarea prezicere în cazul acestor femei: atunci când vor reveni în statul care interzice avortul, republicanii vor face tot posibilul ca ele să fie arestate.

Joe Biden crede că femeile care părăsesc un stat pentru a avorta o să fie arestate când se vor întoarce

Totuși, conform aceleiași surse, liderul de la Casa Albă a spus că vor fi făcute toate demersurile posibile pentru ca aceste femei, care aleg să plece într-un alt stat ca să facă avort, să fie protejate. De asemenea, atunci când vor reveni în zona în care această practică este interzisă prin lege, Guvernul se va lupta ca ele să poată să își cumpere toate medicamentele de care au nevoie după ce au avortat.

Cât despre posibilitatea ca republicanii să pedepsească cu închisoarea femeile care părăsesc statul pentru a putea merge să avorteze undeva este legal, Joe Biden, conform Realitatea, spune că : „oamenii vor fi șocați atuci când primul stat va încerca să aresteze o femeie pentru că a trecut o graniță de stat pentru a obține servicii medicale. Potrivit sursei mențioanate la începutul acestui paragraf, președintele Statelor Unite ale Americii consideră că interzicerea prin lege  a avortului nu este nimic altceva decât o „afacere” care pune în pericol drepturile fundamentale ale unui om.

Cum a devenit ilegal avortul în unele părți ale SUA

Ieșirea din legalitate a avorturilor în cele 13 state din America a venit în urma anulării deciziei Roe vs. Wade, adopată în anul 1973. Acest demers garanta oricărei femei faptul că în primele trei luni de sarcină, dreptul ei la avort era absolut.

Astfel, în urma unei decizii a Curții Supreme din Statele Unite ale Americii, potrivit G4Media, avortul nu mai reprezintă un drept garantat de legea fundamentală. Practic, fiecare stat are putere de a decide cum va cataloga avortul: legal sau ilegal.

Conform G4Media, avortul a fost interzis prin lege în 13 state de pe teritoriul Americii, iar acestea sunt: Oklahoma, Louisiana, Dakota de Nord; Utah, Texas, Dakota de Sud, Wyoming, Arkansas, Misouri, Mississippi, Kentucky, Idaho și Tennessee.

Prin această decizie, SUA intră într-un „club select” fiind al patrulea teritoriu care a îngrădit dreptul la avort în ultimele trei decenii. Celelalte trei sunt Nicaragua, Polonia și El Salvador, potrivit sursei menționate în paragraful anterior.