Infofinanciar > Info > Cum poți obține jobul la care visezi. Sfaturi pentru realizarea unui super CV
Info

Cum poți obține jobul la care visezi. Sfaturi pentru realizarea unui super CV

sursa infoneamt.ro
sursa foto infoneamt.ro

Găsirea unui job reprezintă un proces îndelungat și necesită multe căutări din partea celui care dorește să aplice, pentru descoperirea celor mai bune oferte de pe piața muncii. Pentru obținerea acelui job de vis, oamenii trebuie să aibă în vedere realizarea unui CV bun și evidențierea lucrurilor care îl pot face diferența în cadrul comparării cu alți potențiali candidați. Așadar, orice plus este bine venit.

Conform specialiștilor în resurse umane, cursurile realizate de candidat sau anumite certificări obținute pot face diferența, mai ales în cazul anumitor industrii extrem de căutate la acest moment.

Cum poți obține job-ul la care visezi

Piața muncii vine cu multe oferte extrem de atractive și există multe locuri de muncă care își așteaptă candidatul ideal. Pentru ca o persoană să poată obține job-ul la care visează, trebuie să treacă prin procesul de recrutare pe care fiecare firmă îl pune în practică. Astfel, în cadrul depunerii CV și a interviurilor, sunt anumite lucruri care pot face diferența și care îți pot aduce locul de muncă la care ai visat. Astfel, obținerea unor anumite calificări sau finalizarea unor cursuri în domeniu sunt criterii care te pot aduce în fruntea listei angajatorilor. De asemenea, experiența în domeniul pentru care aplici te poate ajuta în acest proces de recrutare.

În funcție de locul de muncă ideal pentru tine, obținerea anumitor acreditări pot face diferența între perspective excelente și stagnare în domeniul ales. Un portofoliu și o experiență profesională relevantă pot ține locul nevoii de obținere a unor anumite certificări. Certificările din sfera tehnologiei, în special cele care implică abilități digitale, sunt cele mai căutate de angajatori. Chiar dacă aveți o diplomă, atunci când începeți să vă creați CV-ul, aflați rapid că majoritatea posturilor pentru care doriți să candidați cer acreditări suplimentare. Certificările corecte pot aduce multe oportunități, în funcție de profesia pe care v-ați dorit-o dintotdeauna.

Așadar, pentru a putea găsi o ofertă bună de muncă, este nevoie de implicare și de obținerea lucrurilor care te pot face să fii cât mai aproape de candidatul ideal pe care angajatorul în caută. „Cele mai căutate certificări sunt legate de tehnologie, tot ceea ce ține de competențe digitale. Totul depinde foarte mult de jobul visat, în ce direcție vrem să ne îndreptăm. De la o simplă utilizare a tot ceea ce înseamnă suita Office, până la perfecționarea în Excel, dar depinde foarte mult pentru ce tip de job pentru că, cu cât ne ducem spre o zonă de specializare, cu atât e nevoie de certificări, dar nu doar diploma contează”, a spus Oana Botolan, expert HR.

Certificări și diplome 

Pentru a putea demonstra capacitățile sale, un candidat pentru un nou job trebuie să prezinte în CV anumite certificări, care dovedesc faptul că acesta este specializat și pregătit în avans pentru acest tip de muncă. În cazul job-urilor în domeniul tehnologiei, aceste certificări sunt necesare, mai ales în cazul necesității folosirii la locul de muncă a unor limbaje de programare. „Certificările acestea depind de nivelul lor. Dacă vorbim de un job de început de carieră, atunci e foarte simplu să găsim ce anume, ce cursuri, ce certificări să aibă, făcând o căutare pe internet și studiind fișele de post pe care le vedem pentru postul respectiv și vedem acolo ce se solicită, ce anume ni se cere pentru joburile spre care vrem să ne îndreptăm”, a explicat Oana Botolan, expert HR, conform AlephNews .