Infofinanciar > Info > Job-ul perfect există! Cum poți câștiga 14.000 de lei pe lună fără să ai nevoie de facultate
Info

Job-ul perfect există! Cum poți câștiga 14.000 de lei pe lună fără să ai nevoie de facultate

Bani
credit imagine: cancan.ro

Banii sunt o problemă serioasă în ultima perioadă. Prețurile au ajuns la cote inimaginabile, combustibilii sunt din ce în ce mai scumpi, iar inflația pune probleme serioase și nu dă semne de regres. Majoritatea angajaților nu se mai ajung cu banii și fiecare încearcă să treacă peste această perioadă cum știe mai bine.

Inclusiv creditele în lei au atins cel mai înalt nivel în ultimii zece ani. Însă, cu toate acestea există domenii în care forța de muncă lipsește, în ciuda faptului că remunerația este una mult peste media din România.

Salariu de 14.000 de lei pe lună

Din această categorie face parte meseria de tractorist. Da, ati auzit bine! Un muncitor agricol însărcinat cu manevrarea tractorului poate ajunge la un salariu de până la 14.000 de lei lunar „în mână”.

Motivul este acela că românii care au experienţă preferă să plece în străinătate, deși au salarii nete lunare și de 10.000 de lei.

Forța de muncă specializată în agricultură este tot mai greu de găsit în România, se plâng marii agricultori și președinții asociațiilor de profil. Poate cel mai surprinzător exemplu oferit de aceștia este lipsa tractoriștilor.

Astfel, fermierii se plâng că, deși au utilaje care costă sute de mii de euro, nu are cine să le manevreze. Nu se mai găsesc tractoriști.

„Cel mai mic salariu este de 4.000 de lei, pentru angajații care lucrează pe utilaje mai puțin costisitoare. Sunt câțiva angajați care într-adevăr ajung la 12.000–14.000 de lei”, povestește Dimitrie Musca, administratorul fermelor Combinatului Agroindustrial Curtici.

„Ne trebuie angajați”

Cel puțin 300-400 de tractoriști lipsesc fermelor românești, conform estimărilor trimise de asociațiile agricole într-un memoriu către Ministerul Agriculturii.

Din cazua profilului agricol, multă lume se ferește să intre în domeniu, însă există job-uri care necesită facultate, iar salariile nu sunt nici pe aproape față de plata pe care o primește un tractorist.

Un alt factor pentru care este deficit de personal în sectorul agricol poate fi și lipsa de informare. Este posibil ca oamenii chiar să nu știe că acest domeniu este plătit cu sume peste media de salarizare din România.