Infofinanciar > Lumea la zi > Italienii au rămas fără flori pentru 8 martie! Femeile primesc mimoze furate
Lumea la zi

Italienii au rămas fără flori pentru 8 martie! Femeile primesc mimoze furate

sursa foto il giorno
sursa foto: il Giorno

Sărbătorirea miercuri, în Italia, a Zilei Internaționale a Femeii riscă să fie stricată de o secetă care a redus producția de flori galbene de mimoză, care sunt oferite în mod tradițional de 8 martie.

Recolta de mimoze din Italia a scăzut cu o treime, din cauza dispariției precipitațiilor și a temperaturilor ridicate, fenomen care i-a forțat pe fermieri să adune florile mai devreme, a anunțat într-un comunicat asociația agricolă Coldiretti.

În plus, costurile mai mari ale energiei cauzate de războiul din Ucraina au făcut ca depozitarea florilor parfumate în frigidere să fie mult mai scumpă, a precizat grupul.

Italienii fură flori

Săptămânile de vreme secetoasă din timpul iernii de la începutul anului 2023 au generat îngrijorări că Italia se va confrunta cu o altă situație de urgență de amploare în timpul verii pentru al doilea an consecutiv.

Oferta redusă de mimoze a împins prețurile în sus, a spus Coldiretti, cu buchete mari care se vând cu peste 20 de euro. Acest lucru, la rândul său, a dus la o creștere abruptă a furturilor de flori de la ferme de către persoane mai puțin înstărite, hotărâte să nu dezamăgească femeile din viața lor.

Mimozele, introduse pentru prima dată în Italia în secolul al XIX-lea, au fost alese ca simbol al țării pentru Ziua Internațională a Femeii în 1946, în anul următor sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial. Alegerea a fost făcută de două membre ale unei organizații antifasciste pentru a întruchipa puterea, energia și perseverența femeilor.

Prima celebrare consemnată a Zilei Internaționale a Femeii a avut loc în 1911 în Austria, Danemarca, Germania și Elveția, când peste un milion de persoane s-au adunat pentru a susține drepturile femeilor, scrie Reuters.

Ce flori nu ar trebui să-i oferi unei femei de 8 martie

„Fie ca primăvara iubirii să-ţi inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Îţi doresc un 8 Martie fericit!”- așa sună unul dintre miile mesaje transmise cu acest prilej, care face trimitere la flori. Există însă flori care nu sunt deloc potrivite pentru a le dărui unei femei de 8 martie.

Florăresele nu recomandă niciodată folosirea florilor sau buchetelor de flori artificiale, deoarece acestea sunt considerate total lipsite de inspirație, în special în ceea ce privește sărbătorirea zilei de 8 Martie.

În plus, acestea sunt de obicei asociate cu înmormântările. În schimb, este întotdeauna o alegere mai bună să optezi pentru un buchet de flori naturale, cât mai frumoase posibile. Cu toate acestea, trebuie să fii atent/ă la alegerea florilor, deoarece unele dintre ele, cum ar fi laleaua, zambila sau frezia, sunt de obicei colorate artificial și sunt mai potrivite pentru evenimente tematice.

Este recomandat să eviți să oferi unei femei lalele galbene, deoarece această culoare poate transmite sentimentul de gelozie și trădare. De asemenea, un buchet de lalele galbene poate fi asociat cu ideea de despărțire sau finalitate.

Garoafele sunt asociate, de asemenea, cu florile cumpărate pentru a fi duse la înmormântări. Așadar, nu te gândi să impresionezi femeile specială din viața ta cu un buchet de garoafe, scrie Adevărul.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.