Infofinanciar > Lumea la zi > Israelul va construi un supercomputer pentru a ține pasul în cursa globală a inteligenței artificiale
Lumea la zi

Israelul va construi un supercomputer pentru a ține pasul în cursa globală a inteligenței artificiale

Colaborarea dintre inteligența artificială și biologia
Sursa foto: Arhiva companiei

Israelul va lansa luna viitoare o licitație pentru crearea primului supercomputer al țării. Pentru a se asigura că țara rămâne un lider mondial în domeniul tehnologiilor de inteligență artificială (IA), a declarat miercuri directorul executiv al Autorității pentru inovare din Israel, susținută de stat.

Vorbind la o conferință privind inteligența artificială, Dror Bin a declarat că aceasta s-ar putea transforma într-un dușman dacă nu se iau măsuri. Deși inteligența artificială a fost un prieten pentru sectorul tehnologic al Israelului. Având în vedere că inteligența artificială este o tehnologie care evoluează rapid.

El a precizat că guvernul alocă 250 de milioane de dolari. Pentru un program național de inteligență artificială alcătuit din guvern, industrie și mediul academic. Circa 60% din acesta va fi executat în 2024 și finalizat în 2027, eventual cu o finanțare mai mare.

„Scopul nostru este să ne asigurăm și să garantăm că Israelul își menține poziția de lider, clasamentul și poziția în cursa pentru IA din lume”, a spus el.

Bin a spus că un supercomputer pentru antrenarea modelelor mari de inteligență artificială a fost crucial în acest sens.

Supercomputerul va fi disponibil pentru cercetători și companii la un cost mai mic decât cel al pieței, potrivit Reuters.