Infofinanciar > Info > Transelectrica a obținut o finanțare de 64 de milioane de euro! S-au anunțat noi surse regenerabile de energie în Dobrogea
Info

Transelectrica a obținut o finanțare de 64 de milioane de euro! S-au anunțat noi surse regenerabile de energie în Dobrogea

Transelectrica, Sursă foto: Jurnalul
sursa foto arhiva companiei

Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport al energiei electrice, a obținut o finanțare nerambursabilă de 64 de milioane de euro.

Această finanțare se face prin Fondul pentru Modernizare pentru proiectul “Transelectrica” S.A. – „Proiect Pilot DigiTEL Power Lines of the Future – Trecerea LEA 400 kV Isaccea – Tulcea Vest de la simplu circuit la dublu circuit”, conform unui document publicat pe Bursa de Valori București (BVB).

„Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de integrare a noilor surse regenerabile de energie din regiunea Dobrogea, unde potențialul de energie regenerabilă este cel mai mare din țară, însă constrângerile tehnice date de limitele liniilor electrice aeriene existente nu permit integrarea de noi surse în această zonă. Prin modernizarea și dublarea capacității de transport între Isaccea și Tulcea Vest va creşte, de asemenea, capacitatea detransfer către zonele învecinate”, transmite compania, conform Economica.