Infofinanciar > Lumea la zi > Ordin internațional! Israelul trebuie să rezolve problema foametei în Gaza
Lumea la zi

Ordin internațional! Israelul trebuie să rezolve problema foametei în Gaza

Ordin internațional! Israelul trebuie să rezolve problema foametei în Gaza
Sursa arhiva companiei

Judecătorii de la Curtea Internațională de Justiție au ordonat joi în unanimitate o ordonanță pentru Israel. Statul trebuie să ia toate măsurile necesare și eficiente pentru a se asigura că alimentele de bază ajung la populația palestiniană din Gaza.

În prezent palestinienii din Gaza se confruntă cu o înrăutățire a condițiilor de viață. Foametea acestora devine din ce în ce mai gravă.

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a declarat că „palestinienii din Gaza nu se mai confruntă doar cu un risc de foamete (…), ci cu foametea în tot sensul cuvântului”

CIJ a notat în ordin că Israelul trebuie să ia măsuri. Măsurile se referă la asigurarea furnizării neîngrădite a serviciilor de bază și a asistenței umanitare. Inclusiv a alimentelor, apei și energiei electrice, precum și a medicamentelor și a asistenței medicale pentru palestinienii din Gaza.

Israelul are termen o lună. Acest termen este oferit pentru a demonstra printr-un raport clar și detaliat modul în care a pus în aplicare ordinul, conform Reuters.