Infofinanciar > Lumea la zi > Ipocrizia dă târcoale în Congresul SUA! George Santos îl face pe Biden „mincinos patologic”
Lumea la zi

Ipocrizia dă târcoale în Congresul SUA! George Santos îl face pe Biden „mincinos patologic”

Joe biden telegraph.co.uk
Sursa: telegraph.co.uk

Reprezentantul ales George Santos, un republican din New York, care s-a confruntat cu un nivel de examinare din ce în ce mai ridicat după ce au ieșit la iveală o serie de afirmații false pe care le-a făcut despre el însuși în campania electorală, l-a numit mincinos pe președintele Joe Biden într-un tweet care a primit o atenție sporită în mediul online.

Santos a scris pe Twitter în august 2021, înainte de câștigarea în cele din urmă a nominalizării republicane și a alegerilor pentru a reprezenta cel de-al treilea district electoral din New York, că Biden este un „mincinos patologic”.

Minciunile lui Santos cu privire la trecutul său

Santos l-a învins pe democratul Robert Zimmerman în cursă cu aproximativ 8%. Dar un raport al New York Times publicat la începutul acestei luni a remarcat numeroase discrepanțe între CV-ul său și înregistrările publice, iar Santos a recunoscut că a făcut afirmații false cu privire la munca și educația sa din trecut.

Printre afirmațiile false pe care Santos a recunoscut că le-a făcut se numără faptul că a absolvit Baruch College din New York în 2010, că a lucrat pentru firme de pe Wall Street, inclusiv Goldman Sachs, și că este evreu. Santos a declarat pentru New York Post că nu a „pretins niciodată că este evreu” și că, în schimb, a spus că este ” de origine evreiască” din cauza trecutului său familial, dar se pare că a spus odată, într-o luare de poziție, că este un „evreu american mândru”.

Procurorul districtului Nassau County din New York și autoritățile federale au lansat investigații asupra lui Santos în urma acestor dezvăluiri. Câteva personalități publice notabile au comentat și au redistribuit tweet-ul lui Santos în urma acestor evoluții, reproșându-i acestuia declarațiile false și ipocrizia.

Reprezentantul Brendan Boyle (democrat din Pennsylvania) a scris vineri pe Twitter că „ironia a murit”.

Răspunsul politicienilor democrați și republicani

Numeroși democrați i-au cerut lui Santos să demisioneze, nici partenerii republicani ai lui Santos nu au reacționat prea pozitiv față de acesta. Reprezentantul ales Nick LaLota, un  republican din New York a cerut Comisiei de etică, un comitet al Camerei Reprezentanților (o parte din Parlamentul american împreună cu Senatul), să lanseze o investigație asupra lui Santos pentru declarațiile false, în timp ce reprezentantul ales Mike Lawler ( republican din New York) a declarat că Santos ar trebui să coopereze cu investigațiile și trebuie să prezinte „scuze sincere” pentru comportamentul său.

Reprezentantul Pete Sessions, un republican din Texas a declarat pentru Washington Examiner că în cadrul Conferinței republicane a Camerei Reprezentanților ar trebui să se analizeze situația, conform the Hill.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.