Infofinanciar > Info > Ion Țiriac primește o pensie generoasă de la stat. Ce face miliardarul cu banii
Info

Ion Țiriac primește o pensie generoasă de la stat. Ce face miliardarul cu banii

Ion Tiriac - sursa foto - stirileprotv.ro
sursa foto - stirileprotv.ro

Statul român este extrem de darnic când vine vorba de oferirea anumitor persoane sume de bani lunar extrem de mari. Este vorba de anumiți pensionari care încasează în fiecare lună mulți bani de la statul român, de care nu prea au nevoie, în anumite cazuri. Anumiți miliardari români, care sunt imagini publice foarte importante la nivelul țării noastre se bucură în fiecare lună de o pensie fabuloasă oferită de la bugetul de stat.

Sunt multe persoane care au dezvoltat afaceri foarte profitabile și se bucura acum de mulți bani în cont. De asemenea, statul le oferă și o sumă considerabilă pentru pensia lunară.

Pensia fabuloasă a lui Ion Țiriac

Statul este foarte darnic cu cetățenii și le oferă unora sume de bani lunar, care sunt extrem de mari, față de veniturile cu care cetățenii de la nivelul țării se confruntă. Un exemplu în acest sens este Ion Țiriac, un om de afaceri foarte influent la nivelul țării noastre, dar și în străinătate. De asemenea, acesta este un nume important la nivelul sportului românesc, fiind un fost jucător profesionist de tenis care a adus rezultate excepționale, ajungând în fruntea clasamentului la cele mai mari competiții din lume. Acest om important al sportului românesc se bucură de o avere colosală. De asemenea, venitul pe care acesta îl primește de la stat pe baza pensiei lunare este peste așteptări.

Față de alți oameni importanți din sportul românesc, precum Ilie Năstase, afaceristul Ion Țiriac primește o sumă colosală de la stat. Acești bani pe care miliardarul îi primește lunar au stârnit anumite suspiciuni. Ion Țiriac este unul dintre cei mai buni sportivi din România care au excelat în domeniul lor și au ajuns la cele mai înalte niveluri de performanță. Iar rezultatele muncii sale au făcut din el unul dintre cei mai bogați oameni din România de astăzi, cu o avere netă estimată la peste două miliarde de dolari. În prezent, el deține mai multe companii care îi aduc multe venituri, dar trebuie să aibă grijă și de pensia sa.

Ion Țiriac câștigă cel puțin 12.000 de lei în fiecare lună, ceea ce îi face pe unii să se întrebe de ce are parte românul de o sumă atât de mare de bani. Se pare, totuși, că miliardarul a luat decizia de a nu-și ridica sau folosi niciodată pensia. Conform informațiilor, banii primiți de Țiriac de la stat ajung într-un cont care nu a fost accesat de mai bine de 23 de ani. Bogăția enormă a magnatului se datorează în primul rând perioadei de timp de după încheierea carierei sale de tenis. El a fost ofițer în Ministerul de Interne în următorii 20 de ani, retrăgându-se din activitate cu gradul de colonel.

Suspiciuni legate de pensia lui Țiriac

Ion Țiriac a primit solicitarea de a da explicații cu privire la finanțarea pe care o primește de la statul român. Această problemă a fost pusă în lumină de Mihai Rusu, fost jucător de tenis și candidat la funcția de președinte al Federației Române de Tenis.

„Cum încasează pensie dacă a lipsit opt ani din țară? E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa!”, a spus Mihai Rusu în vârstă de 74 de ani, conform Playtech .