Infofinanciar > Info > Investiție uriașă în agricultură! Cea mai mare companie pentru procesare de floarea-soarelui se extinde
Info

Investiție uriașă în agricultură! Cea mai mare companie pentru procesare de floarea-soarelui se extinde

Corteva sursa foto Agrointeligența
Corteva sursa foto Agrointeligența

O investiție de 14 milioane de euro a fost finalizată la unitatea de producție de la Afumați, din județul Ilfov de către Corteva Agriscience. Unitatea de producție de la Afumați este una dintre cele mai moderne facilități Corteva din lume și cea mai mare stație de procesare a semințelor din România.

Corteva Agriscience inovează agricultura

„Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de semințe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiții suplimentare de 14 milioane de euro în facilitatea de producție de la Afumați, România. Investiția va permite companiei să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de semințe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel național și internațional. Unitatea de producție a semințelor de la Afumați, aflată la 12 km EST DE București, este una dintre cele mai moderne facilități de producție Corteva din lume și cea mai mare stație de procesare a semințelor din România. Aflată în funcțiune încă din 2006, aceasta produce semințe de porumb și floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate, pentru clienți de pe întreg teritoriul Europei”, se prezintă într-un comunicat al companiei către AGERPRES.

Tehnologii avansate la Corteva

Această investiție se referă la o nouă unitate de depozitare și condiționare, prin care compania Corteva Agriscience va scurta lanțul de aprovizionare. Astfel, își sporește capacitatea de reacție, livrare și prelucrare la nivel european pentru a susține creșterea din regiune.

Conform sursei citate, suma totală investită în această unitate de producție a semințelor a depășit 74 de milioane de euro.

Orice investiție în agricultură este capitală

Adrian Chesnoiu, ministrul român al Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost prezent marți la evenimentul de inaugurare de la Afumați. El a declarat faptul că la momentul actual, din punct de vedere social și economic, investițiile în agricultură sunt extrem de importante.

„Sprijinul pentru dezvoltarea afacerilor sustenabile din agricultură, parteneriatul strâns și dialogul constant cu fermierii și cei care contribuie la menținerea unui nivel ridicat al producției românești sunt principiile fundamentale după care îmi ghidez activitatea la Ministerul Agriculturiii și Dezvoltării Rurale. Felicit Corteva Agriscience România pentru contribuția pe care o are prin această investiție asupra extinderii rolului agriculturii românești în plan european”, a declarat Cheroiu.

La acest eveniment au mai fost prezenți și șeful adjunct de misiune de la ambasada SUA în România, Shane Dixon, dar și Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience România&Moldova. Sahen Dixon susține faptul că succesul Corteva Agricience provine de la eforturile permanente de colaborare cu fermierii, de respectare a nevoilor și de găsire a soluțiilor inovatoare pentru a răspunde cererii. De asemenea, Jean Ionescu este de părere că noua investiție va duce la rezultate mult mai bune a fermierilor și va răspunde cererii tot mai mare de semințe de floarea-soarelui.

Corteva prezintă un număr de 300 de angajați permanenți și sezonieri, însă odată cu nouă investiție vor fi create 20 de posturi noi contractuale, pentru a sprijini și dezvoltarea comunității locale.

Corteva Inc. este o companie globală activă  în domeniul agriculturii, cotată la bursă, care combină inovația de top în industrie.