Infofinanciar > Lumea la zi > Au investit cu cap! Numărul bogaților lumii, în continuă creștere
Lumea la zi

Au investit cu cap! Numărul bogaților lumii, în continuă creștere

investiții (sursă foto: Entreprenour)
sursă foto: arhiva companiei

În 2023, au au apărut, în medie, circa 70 de investitori foarte bogați, iar asta se întâmpla în fiecare zi. Aceasta este o tendință care nu dă semne de încetinire nici în 2024. Numărul celor care investestesc a crescut cu 4,2%.

Iar numărul acestora este așteptat să crească cu 28% în cei cinci ani până în 2028. Aceste date sunt acum oferite de către firma de consultanță imobiliară Knight Frank. Cel mai recent raport al acestora pe tema averii a constatat că numărul persoanelor cu valoare netă ultra-înaltă sau UHNWI, o persoană cu o avere netă de 30 de milioane de dolari, 27,6 milioane de euro, sau mai mult pe glob a crescut la 626 619, de la 601 300 cu un an înainte.

Acest lucru s-a datorat creșterii investițiilor în acțiuni. În speranța unei scăderi a ratelor dobânzilor. Dobânzi care, la rândul lor, au dus la o creștere a valorii piețelor de acțiuni. Performanța solidă a economiei americane i-a ajutat, de asemenea, pe cei bogați să se îmbogățească și mai mult. Creșterea a fost condusă de America de Nord, unde numărul ultra-bogaților a crescut cu 7,2% într-un an, urmată de Orientul Mijlociu (6,2%), scrie euronews.com.