Infofinanciar > Info > Întârziere a salariilor în rândul bugetarilor! Ministrul Finanțelor a anunțat când își vor primi românii banii
Info

Întârziere a salariilor în rândul bugetarilor! Ministrul Finanțelor a anunțat când își vor primi românii banii

adrian catu
sursa bugetul.ro

Sâmbătă, 14 mai, Ministrul de Finanțe face anunțul prin care susține că 40% dintre bugetari nu și-au încasat salariul la timp. „Nu este vorba despre lipsa de buget, a fost doar o eroare bancară”, declară responsabilul.

Sunt asigurați toți cei în cauză, luni se vor reglementa problemele și va fi realizată plata  tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar. „Din motive obiective, în data de 13 mai 2022 (vineri), s-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plată”, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp

„Precizăm că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operaţiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022. În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai. Regretăm neajunsurile create şi le dăm asigurări tuturor celor afectaţi că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncţionalităţi tehnice să nu se mai repete ”, a mai adăugat Ministerul Finanțelor.

În trecut, Ministrul Finanțelor a mai fost implicat într-un scandal în coaliția de guvernare

Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, propunea introducerea unor noi taxe. Spre disperarea liberalilor, social democratul a dat de înțeles că vizați de modificarea sistemului de impozitare ar putea fi românii care au un statut în societate ridicat. Mai exact, într-un interviu, acesta a vorbit despre necesitatea introducerii unor taxe pe lux, adică oamenii care câștigă bine și au mai multe proprietăți să plătească bani mai mulți la stat. Cu toate că, declarația acestuia de avere se încadreză în ideea noii taxe. Adrian Câciu ar trebui să cotizeze cu bani în plus dacă propunerea pe care o are ajunge să fie concretizată. Ministrul finanțelor deține în acest moment două terenuri intravilane alături de Mihaela Panduru. Unul are 55 de mp și se află în Sectorul 4, în timp ce al doilea sare de 2 mii de mp și e poziționat în satul Vârteju.