Infofinanciar > Info > Cât costă instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice? Foarte mulți români folosesc deja
Info

Cât costă instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice? Foarte mulți români folosesc deja

Panouri fotovoltaice
sursă foto: arhiva companiei

Panourile fotovoltaice reprezintă în România un adevărat fenomen, sunt foarte populare în rândul cetățenilor. Aceste sistemele de panouri solare sunt folosite pentru a capta razele soarelui și a le transforma pe mai departe în energie electrică sau termică.

În ultimii ani, acestea au prins din ce în ce mai multă popularitate de pe urma multiplelor beneficii pe care le oferă un astfel de sistem. Panourile acestea solare reprezintă la momentul de față un mod de a avea mai multă grijă de mediul înconjurător.

În ceea ce privește costurile, românii ce doresc un sistem fotovoltaic de dimensiune medie, prețul poate varia. Acesta se poate regăsi între sumele de 23.000 și 64.000 de lei. De menționat că în această sumă de bani sunt incluse și costurile aferente instalării panourilor, a echipamentelor de control și stocare a energiei, dar și a cablajului și a modulelor de fixare.

De asemenea, costul anual cu mentenanța unui sistem eficient variază între 600 și 1.300 de lei pe an, în funcție de dimensiune și complexitate, scrie romaniatv.net.