Infofinanciar > Info > Aproximativ 70% dintre români declară că returnează ambalajele marcate cu simbolul Sistemului de Garanţie-Returnare
Info

Aproximativ 70% dintre români declară că returnează ambalajele marcate cu simbolul Sistemului de Garanţie-Returnare

returo (Sursă foto: g4media.ro)
Foto: facebook

Aproximativ 70% dintre români declară că returnează toate ambalajele marcate cu simbolul Sistemului de Garanţie-Returnare. Proporţie în creştere faţă de luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit unui studiu publicat recent, principala motivaţie este recuperarea banilor plătiţi pe garanţie.

Documentul mai arată că doar 45% dintre români sunt mulţumiţi de modul de funcţionare a Sistemului.

O problemă reală este infrastructura, pentru care cei intervievaţi au şi soluţii.

Creșterea numărului de puncte de returnare este principala soluție pentru îmbunătățirea sistemului SGR. Așa se explică și de ce numărul celor care returnează ambalaje marcate este mult mai mare în mediul urban decât în rural. Acolo, numărul redus sau chiar absența punctelor de returnare îngreunează procesul de colectare.

Studiul realizat de o companie specializată mai arată că cei mai mulți dintre români, 42%, ajung la punctele de colectare o dată pe săptămână. 29% de două-trei ori pe săptămână, iar 15% o dată pe lună.

Referitor la motivația principală care stă la baza obiceiului de a returna ambalajele, se observă o creștere de la 31% în noiembrie anul trecut la 39% în iunie anul acesta.

Tinerii între 25 și 34 de ani acordă o importanță semnificativ mai mare recuperării acestei garanții.