Infofinanciar > Lumea la zi > Infrastructura portuară din Odesa, bombardată de ruși
Lumea la zi

Infrastructura portuară din Odesa, bombardată de ruși

pod ucraina, sursa foto: hotnews.ro
sursa foto arhiva companiei

Rusia a lansat în cursul nopții atacuri cu rachete și drone asupra sudului și estului Ucrainei, care au avariat infrastructura din portul Odesa de la Marea Neagră, au declarat oficiali ucraineni.

Atacul asupra Odesa, unul dintre principalele porturi ucrainene pentru exportul de cereale, a urmat unei promisiuni de represalii din partea Rusiei după o explozie produsă luni pe un pod care leagă Rusia de Peninsula Crimeea, explozie pe care Moscova a pus-o pe seama Ucrainei.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că toate cele șase rachete Kalibr care au fost lansate în cursul nopții și 31 din cele 36 de drone au fost doborâte. Rachetele și majoritatea dronelor au fost doborâte deasupra regiunilor Odesa și Mykolaiv din sud, în timp ce restul au fost distruse deasupra regiunilor estice Donețk, Harkov și Dnipropetrovsk.

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a declarat că resturile căzute și valurile exploziei au avariat mai multe case și o infrastructură portuară nespecificată în Odesa, dar a oferit puține detalii. Nu se știe nimic despre morți, dar un bărbat în vârstă a fost rănit, a precizat acesta, scrie Reuters.

Odesa a fost deseori atacată de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, deși portul făcea parte din acordul mediat de ONU care permitea exportul sigur de cereale în Marea Neagră, acord din care Rusia s-a retras luni.