Infofinanciar > Lumea la zi > În Ucraina sunt construite școli subterane
Lumea la zi

În Ucraina sunt construite școli subterane

În Ucraina sunt construite școli subterane
sursa foto arhiva companiei

Confruntați cu amenințarea constantă a atacurilor aeriene rusești, oficialii din regiunea Kharkiv din estul Ucrainei au început să construiască școli subterane puternic fortificate, care le vor permite copiilor să se întoarcă în siguranță la studii în persoană, pe măsură ce invazia Moscovei continuă.

Școlile din regiunea cu aproximativ 2,5 milioane de locuitori, care se învecinează cu Rusia, au fost forțate să învețe online după invazia Kremlinului din 2022, în februarie.
Harkovul este frecvent ținta rachetelor, a dronelor și a artileriei rusești, guvernatorul raportând joi că așezări din trei districte diferite au fost lovite în ultimele 24 de ore, scrie Reuters.

Două școli, fiecare cu o capacitate de până la 500 de persoane, sunt în prezent în construcție și vor putea rezista la lovituri directe, a declarat arhitectul regional șef Anton Korotovskykh.

„Aceste structuri vor fi echipate cu tot ce este necesar pentru procesul de învățare”, a declarat el într-un interviu pentru Reuters.
Mai multe sunt planificate până la sfârșitul anului viitor, a spus Korotovskykh, adăugând că 817 unități de învățământ din regiunea Harkov au fost avariate sau ruinate în timpul invaziei rusești.

Într-o dimineață recentă, muncitorii au sudat straturi de sârmă de armare din oțel și au turnat ciment, din când în când în sunetul sirenelor de raid aerian care răsună în mod regulat.

Spațiile vor fi dotate cu sisteme de ventilație, instalații sanitare și de încălzire complet funcționale, a declarat Serhiy Petrulyanis, a cărui firmă de construcții construiește una dintre școli.