Infofinanciar > Info > Inflația ne afectează pe toți! Până și abonamentele pentru telefonia mobilă se vor scumpi. Cât vor plăti românii?
Info

Inflația ne afectează pe toți! Până și abonamentele pentru telefonia mobilă se vor scumpi. Cât vor plăti românii?

telefonie mobilă Sursă foto Dictie.ro
Sursă foto: Dictie.ro

Compania de telefonie mobilă Vodafone a anunțat că abonamentele clienților vor avea din acest moment un preț mai mare. În ultima perioadă, românii au început să fie loviți de inflație din toate părțile, iar prețurile majorate au început să devină pentru majoritatea cetățenilor un lucru obișnuit. 

Al doilea mare furnizor local de telecomunicații mobile este Vodafone România. Afacerea a declarat că va majora costul abonamentelor de telefonie mobilă cu 3% pe parcursul următorului interval de timp. Inflația este cauza tuturor lucrurilor. Prevederea, care se referă la puterea Vodafone România de a conecta prețurile la rata inflației, a fost implementată în 2022. Clienții au fost deja informați. 

Cu cât vor crește facturile  

Prețul abonamentului lunar ar urma să crească, ar fi spus zilele trecute Vodafone România mai multor clienți ai companiei. Astfel, clienții abonați care beneficiază de servicii de telefonie au primit în decursul acestei luni un mesaj de înștiințare. 

„În contextul majorării constante a costurilor legate de furnizarea serviciilor mobile, reflectate în datele publicate recent de către Oficiul European de Statistic – Eurostat pentru România, potrivit cărora rata medie a inflației în anul 2122 a fost de 12%, iar pentru începutul acestui an (primele luni din 2023) este de 13,4%, te informăm că, începând cu următoarele facturi, vom indexa valoarea serviciilor cu un procent de 3%, indexarea fiind limitată potrivit clauzelor contractuale având în vedere depășirea pragului comunicat. 

Modificarea este valabilă în cazul abonamentelor pentru care se aplică indexarea anuală a prețului serviciilor conform prevederilor art. 3.1. din Clauzele Contractuale Principale pentru furnizarea serviciilor post-plătite”, se arată în notificare. 

Vodafone și-a modificat regulamentul de anul trecut 

În 2022, Vodafone România a implementat o prevedere care îi permite să crească costul abonamentelor de telefonie mobilă cu până la 3% pe an. Creșterea inflației de la acea vreme a servit operatorului drept justificare a alegerii. Alți doi operatori – Orange și Telekom – au făcut apoi o alegere similară, tot în anul precedent. 

La 31 decembrie 2022, Vodafone România avea peste 330 de abonați mobili activi. În plus, corporația avea 21 de milioane de abonați TV și aproape 28 de milioane de utilizatori de bandă largă fixă. Se numără printre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații din România. 

Afacerea administrează rețele fixe și mobile în 21 de țări și are peste 9 milioane de abonați. În plus, este compatibilă cu rețelele celulare ale altor 47 de națiuni. Compania britanică de telecomunicații Vodafone a angajat banca de investiții Morgan Stanley pentru a evalua opțiunile pentru unitatea sa din Spania, a anunțat miercuri ziarul spaniol Expansion, citând surse de piață neidentificate. 

Compania a demarat o analiză strategică privind viitorul unității sale spaniole, iar directorul său general Margherita Della Valle a declarat luna trecută că managementul companiei este deschis la „schimbări structurale”, potrivit Daily Business.

Un purtător de cuvânt al Vodafone din Madrid a refuzat să comenteze, iar Morgan Stanley nu a răspuns imediat la un apel telefonic prin care se solicitau comentarii. 

Iar cel mai recent, Orange a majorat cu un euro, în aprilie, costul abonamentelor unora dintre clienții săi post-pay.