Infofinanciar > Info > Vodafone lansează un nou serviciu în România. Care vor fi utilizatorii entuziasmați
Info

Vodafone lansează un nou serviciu în România. Care vor fi utilizatorii entuziasmați

telefon-vodafone-sursa-foto-unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Vodafone este al doilea operator de pe piața telecomunicațiilor din România care pune la dispoziția clienților săi un serviciu de partajare a datelor de pe telefon, pe dispozitive secundare, gen smartwatch sau tabletă.

Până acum doar Orange oferea varianta partajării numărului de telefon pe un smartwatch, prin serviciul Number Share. Recent și Vodafone și-a introdus în portofoliu serviciul One Number, care îţi permite să partajezi datele, minutele şi SMS-urile cu alte dispozitive, de la un ceas inteligent la tabletă.

One Number este un serviciu care îţi permite să foloseşti acelaşi abonament mobil pe mai multe dispozitive, cu doar 2 euro plătiți suplimentar la factură, la fel ca și la Orange. Dispozitivele vor funcţiona ca o extensie a telefonului mobil, iar tu vei putea primi sau efectua apeluri şi mesaje direct de pe ele.

Orange are încă din 2019 un serviciu similar

Primul serviciu de genul acesta lansat la noi în țară a fost în 2019, când Orange lansa sub numele de Number Share, posibilitatea partajării numărului de telefon pe un smartwatch 4G încât să poată realiza apeluri telefonice, să trimită mesaje şi să consume trafic de date.

Atât la Orange, cât și la Vodafone, activarea serviciului, pentru persoane fizice, se poate face direct de către utilizator din cont online pentru dispozitivele suplimentare care au funcția de eSIM. În cazul clienților persoane juridice, respectiv pentru puținele dispozitive suplimentare rămase pe piață fără eSIM, activarea se face din magazinele fizice ale celor 2 companii de telecomunicații sau printr-un apel la persoana dedicată a contului.

Ponderea în PIB a veniturilor anuale din furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice a ajuns în 2020 la 1,6%. Veniturile din sectorul telecom au înregistrat o ușoară creștere anuală de 1%, ajungând la 16,7 miliarde de lei (peste 3,4 miliarde de euro), potrivit unui raport al ANCOM. În 2019, ponderea la PIB a fost de 1,56%, în timp ce în 2018 a fost de 1,69%. Pentru anul 2021 raportul încă nu a fost făcut public.