Infofinanciar > Lumea la zi > Inflația din Marea Britanie ar putea rămâne aproape de ținta de 2% pentru următorii trei ani
Lumea la zi

Inflația din Marea Britanie ar putea rămâne aproape de ținta de 2% pentru următorii trei ani

Inflația din Marea Britanie ar putea rămâne aproape de ținta de 2% pentru următorii trei ani
sursa foto arhiva companiei

Dave Ramsden, guvernator adjunct al Băncii Angliei, a declarat că inflația din Marea Britanie ar putea rămâne aproape de ținta de 2% pentru următorii trei ani, conform unui articol din Financial Times.

El a subliniat că „balanța riscurilor interne pentru perspectivele inflației din Marea Britanie” s-a „înclinat în jos” de la publicarea celei mai recente rapoarte privind politica monetară în februarie. Acest lucru indică faptul că „un scenariu în care inflația rămâne aproape de ținta de 2% pe întreaga perioadă de prognoză cel puțin la fel de probabilă”, și sugerează că Marea Britanie ar putea fi „mai puțin excepțională și mai mult în urmă în ceea ce privește performanța recentă a inflației, și una care acum recuperează rapid”, a explicat Ramsden în fața unei audiențe la Washington.

Comentariile sale indică faptul că membrii comitetului nu mai așteaptă dovezi suplimentare ale scăderii inflației pentru a lua în considerare reduceri ale ratei dobânzii, chiar dacă unii membri pot avea opinii diferite în acest sens.