Infofinanciar > Vocile afacerilor > Industria pharma face profituri record în România. Farmexim are o cifră de afaceri de peste un miliard de euro
Vocile afacerilor

Industria pharma face profituri record în România. Farmexim are o cifră de afaceri de peste un miliard de euro

Indice în creștere
Sursă foto: Ziarul Financiar

Grupul de companii Farmexim (distribuție de medicamente), Help Net (retail farmaceutic), EL Pharma (servicii farmaceutice), a anunțat înregistrarea unei cifre de afaceri totale care, în premieră, depășește 1 miliard de euro.

Toate cele trei companii din cadrul grupului care face parte din concernul german PHOENIX au avut creșteri consistente, contribuind la atingerea acestui prag financiar important. Valoarea cifrei de afaceri anunțată pentru anul trecut este cu peste 28% mai mult decât cea înregistrată în 2021.

Creșterea a survenit într-un an marcat de un proces intens de reorganizare internă, în urma căruia au rezultat proiecte strategice de dezvoltare a business-ului din România și extinderea operațiunilor în distribuție, retail și servicii farmaceutice. Astfel, companiile aflate sub umbrela PHOENIX group au capitalizat prin creșterea substanțială a noii linii de business – EL Pharma, care și-a diversificat portofoliul prin preluarea activității de reprezentare a unor companii de renume în industria pharma la nivel global.

Eforturi în direcția dezvoltării business-ului

„Suntem conștienți că există multe căi spre succes și ne dorim să atingem excelența în tot ceea ce facem. Acesta este motivul pentru care vom continua să ne concentrăm eforturile nu doar în direcția dezvoltării business-ului, ci și asupra angajaților noștri, a echipelor care au reușit, prin eforturi susținute, să își atingă obiectivele”, a declarat directorul general al companiilor PHOENIX group în România, Nikolay Kolev.

Conform sursei citate, printre principalele direcții de dezvoltare pentru anul în curs se numără și condițiile de lucru sigure și standardele înalte de conformitate: „Domeniile noastre prioritare rămân sănătatea și bunăstarea oamenilor, grija pentru utilizarea atentă a resurselor, condițiile de lucru sigure și bune pentru fiecare dintre noi și standardele înalte de conformitate, care ne ghidează acțiunile de zi cu zi”, a mai precizat Nikolay Kolev.

Rezultate solide la nivelul PHOENIX group

PHOENIX group a anunțat, la rândul său, rezultate financiare pentru anul fiscal 2022-2023 în creștere cu 18,2% față de anul precedent, ajungând la 36,3 miliarde de euro. Conform sursei citate, profitul (înainte de impozitare) a rămas la același nivel ca în anul precedent, la 299,8 milioane de euro.

„În anul de raportare, performanța noastră în ceea ce privește veniturile și rezultatele s-a dovedit încă o dată robustă, în ciuda creșterilor semnificative ale costurilor, de exemplu, în domeniul transporturilor și al energiei. Achiziția unor părți din McKesson Europe ne-a dat un impuls suplimentar”, a declarat Sven Seidel, CEO PHOENIX group.

Achiziția de părți din McKesson Europe, la sfârșitul lui octombrie 2022, a reprezentat cea mai mare achiziție din istoria companiei.

Concernul german PHOENIX group a preluat în 2018 companiile Farmexim și Help Net. Cea mai nouă entitate a grupului în România, EL Pharma, a fost înființată la începutul anului 2021.