Infofinanciar > Info > Indicatorul rutier care dă bătăi de cap șoferilor. Ce trebuie să facem în trafic
Info

Indicatorul rutier care dă bătăi de cap șoferilor. Ce trebuie să facem în trafic

Cod-Rutier-2022.- playtech.ro
sursa foto playtech.ro

Indicatoarele rutiere au rolul de a ordona circulația și de a le transmite șoferilor mesaje importante cu privire la regulile zonei pe care o tranzitează. Toți șoferii ar trebui să fie atenți la aceste semnalizări din trafic, mai ales când aleg să conducă pe un drum nou. Cunoașterea indicatoarelor este un lucru de bază, astfel, fiecare șofer ar trebui să aibă aceste cunoștințe pentru a circula cu mașina pe drumurile publice. Respectarea acestor indicatoare este extrem de importantă pentru a păstra siguranța celorlalți participanți la trafic.

Indicatoarele rutiere se adresează atât șoferilor, cât și pietonilor care trebuie să fie atenți pentru a nu-și pune viața în pericol. Semnele de circulație sunt multe la număr, iar la nivelul legii, se adaugă în continuare noi indicatoare rutiere, pe care șoferii nu le cunosc și care la un moment dat pot reprezenta o problemă.

Indicatoare rutiere

Indicatoarele rutiere trebuie cunoscute de șoferi pentru a nu întâmpina momente de cumpănă în trafic, prin care pot încurca sau bloca circulație și chiar să cauzeze un accident. Continuă să apară noi semne de circulație ce sunt implementate la nivelul drumurilor publice. Șoferii trebuie să fie la curent cu noile actualizări ale Codului Rutier, pentru a cunoaște regulile și a nu întâmpina situații care le pot aduce amenzi semnificative sau chiar anularea permisului de conducere.

Există în continuare anumite indicatoare ce dau bătăi de cap și șoferilor cu experiență în momentul în care le întâlnesc în trafic sau pe drumurile publice. Acest lucru se întâmplă deoarece există munte modificări periodice ale legilor circulației și sunt adăugate noi indicatoare, pe care conducătorii auto nu le cunosc. În acest caz se află și o semnalizare de drum care îi pune pe gânduri pe șoferii care îl întâlnesc în trafic. Este vorba de indicatorul ce semnifică accesul interzis pe un sector de drum al tuturor vehiculelor care transportă mărfuri periculoase sau substanțe ce pot avea un risc crescut.

Sursă foto: sigtra.ro

Sursă foto: sigtra.ro

 

Acest indicator este întâlnit destul de rar, de aceea șoferii, de cele mai multe ori nu știu ce semnifică. Indicatorul este întâlnit în anumite zone foarte populate, unde transportul de astfel de mărfuri constituie un pericol pentru oameni sau alți participanți la trafic. Codul Rutier este constant modificat. Anul acesta, au fost implementate diferite măsuri ce au ca scop actualizarea legii actuale, în vederea protecției cetățenilor, atât când vine vorba de șoferi, cât și de pietoni.

Modificările Codului Rutier

Anul acesta au fost implementate mai multe măsuri ce au în vedere modificarea Codului Rutier, prin schimbarea anumitor reguli de circulație sau introducerea unor noi prevederi. O nouă regulă a acestui an, care se adresează tuturor șoferilor care participă la trafic, are în vedere circulația pe autostrăzi, drumuri europene, naționale și județene. Indiferent de tipul de vehicul condus, autovehicul, tractoare agricole sau forestiere, șoferii sunt obligați să respecte această regulă. Este vorba de prevederea ce face referire la necesitatea folosirii luminilor de întâlnire, indiferent de natura drumului sau perioada zilei. Propunerea legislativă are ca scop reducerea numărului de accidente în cadrul drumurilor publice, conform Playtech.