Info

Începe INOVALIMENT! Vor fi abordate probleme legate de provocările alimentare, în condițiile în care planeta a ajuns la 8 miliarde

sursa foto: arhiva companiei
sursa foto: arhiva companiei

Luni, 21 noiembrie, începe Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT, primul și singurul târg din România dedicat cercetării alimentare.

Evenimentul va avea loc online, în perioada 21-25 noiembrie. Ca și la edițiile anterioare, participarea este gratuită. Lucrările de cercetare înscrise la această ediție fac parte din următoarele categorii: Biotehnologii, Alimente sustenabile, Alimente funcționale, Ingrediente inovatoare, Securitate alimentară, Aplicații tehnologice avansate.

Provocările alimentare  cu care se confruntă planeta, tema principală

Tema ediției din acest an îi provoacă pe cercetătorii înscriși la INOVALIMENT să propună ”Soluții inovatoare  la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar”.

”La fel ca și la edițiile trecute, cele mai valoroase lucrări înscrise vor fi distinse cu diplome de recunoaștere științifică, pentru cele 3 categorii, respective: Biotehnologii, Inovație și Alimentele Viitorului. De asemenea, va fi acordat, ca în fiecare an, Marele Premiu Inovaliment.

Toate lucrările premiate vor fi promovate și evaluate, în vederea transferului tehnologic, deoarece unul dintre obiectivele târgului este acela de a conecta cercetarea științifică cu mediul de business”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

Inovația și sustenabilitatea rescriu deja viitorul industriei alimentare, la nivel global. Începând din 2020, INOVALIMENT reunește sute de specialiști, la singurul târg dedicat cercetării și inovării din domeniul alimentar din România.

Viitorul industriei alimentare globale este deja rescris de inovație și durabilitate. Încă din 2020, INOVALIMENT, prima expoziție din România dedicată cercetării și inovării în domeniul alimentar, reunește sute de specialiști. Toți cercetătorii și experții din domeniul alimentar, din mediul academic, precum și cei angajați ai stațiunilor și institutelor de cercetare din România și din străinătate, sunt publicul țintă al INOVALIMENT.

„Alimentația se află în continuă schimbare. Tot mai multe persoane sunt preocupate de ceea ce consumă, iar potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde în 2050, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă vom avea sau nu suficientă hrană și în viitor. În acest scop, cercetarea științifică din domeniul alimentar devine un domeniu extrem de dinamic, iar cercetătorii sunt nevoiți să găsească soluții care să răspundă acestor provocări.

Pentru a susține acest demers, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și-a asumat, prin programul INOVALIMENT, identificarea unor soluții viabile privind alimentele viitorului. Ca parte a acestui program, Senatul Științific organizează în acest an a III-a ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar, INOVALIMENT”, a adăugat Lăcrămioara Frăsineanu.