Info

Începe exercițiul militar Black Scorpions 22.8 în România! Vor participa peste 600 de militari străini

hotnews.ro
FOTO: hotnews.ro

Săptămâna viitoare în județul Brașov, mai exact în comuna Cincu, se va desfășura un amplu exercițiu militar la care vor participa aproximativ 600 de militari din Franța, Polonia, Portugalia, SUA.

Militarii români din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Dolj” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova vor participa și ei. Cadrele vor da curs exercițiului de instruire „Black Scorpions 22.8”, aceștia vor fi nevoiți să-și arate abilitățile militare prin operarea a peste 70 de mijloace tehnice. Simularea se va desfășura la Centrul Național de Instruire Întrunită  „Getica„ din localitatea Cincu, județul Brașov.

Încep simulările militare

Scopul exercițiului militar, susține ministerul Apărării, constă în efectuarea antrenamentelor comune pentru a crește gradul de coeziune a structurilor instruite prin exerciții desfășurate pe câmpul de luptă și tactici cu trageri de luptă.

„Convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, pe 20 și 26 noiembrie, pe căile de comunicații rutiere și prin zonele de dislocare la pace a unităților participante la exercițiu către CNIÎ „Getica” din Cincu”, anunță MApN.

Exercițiul Black Scorpions 22.8 vine în continuarea celui desfășurat de anul trecut în luna martie, însă, amploarea simulării militare de anul trecut este mult mai mică.

În perioada 1-13 martie 2021 au participat aproximativ 350 de militari români și polonezi, ajutați de 50 de mijloace tehnice. Exercițiul s-a desfășurat tot în comuna Cincu din județul Brașov.

Atunci la fel ca și acum obiectivul exercițiilor a fost acela de a îmbunătății coeziunea structurilor instruite prin efectuarea exercițiilor de armament în teren și exerciții tactice cu trageri de luptă. Au participat militarii Batalionului 20 Infanterie „Dolj”, Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” și cei ai Contingentului Militar Polonez.

SCORPIONS LEGACY un exercițiu militar la care au participat 1700 de soldați

Un alt exercițiu care se înscrie în același registru s-a desfășurat în perioada 12 mai -12 iunie SCORPIONS LEGACY 2021 (SCLE 21), la care au participat 1700 de militari români și aliați cu 250 de mijloace tehnice.

Antrenamentele s-au desfășurat în poligonul Cârtisoara din Județul Sibiu și în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, județul Brașov, potrivit mediafax.ro.

Obiectivul exercițiului respectiv s-a constituit în instruirea personalului Brigăzii Multinaționale Sud-Est. A participat personal militar din unitățile aflate în Bulgaria, italia și Portugalia.

Activitățile s-au desfășurat prin exerciții de comandament asistate de calculator, exerciții de antrenament cu trupe în teren și antrenamente tactice cu trageri de luptă. Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, este îndrituit să comande forțe distribuite în regiunea de Sud-Est a frontierelor NATO, care au o importantă contribuție la apărarea colectivă a Alianței.