Infofinanciar > Info > Veste bună pentru cei interesați să urmeze o carieră militară! Ministerul Apărării Naționale face angajări
Info

Veste bună pentru cei interesați să urmeze o carieră militară! Ministerul Apărării Naționale face angajări

observatornews.ro
FOTO: observatornews.ro

Veste bună pentru pentru cei interesați de o carieră militară. Peste 1700 de posturi sunt disponibile în domeniul apărării. Pentru a fi admiși candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii fizice și psihologice. Înscrierea poate fi efectuată doar în județul în care aspirantul domiciliază și poate opta pentru orice post, informează MApN.

Peste 900 de locuri sunt vacante în domeniul apărării

Aproximativ 1700 de locuri de muncă au fost anunțate din care doar 921 sunt vacate pentru candidații a căror vârstă este cuprinsă între 18 și 45 de ani care își doresc un loc de muncă sigur și remunerată pe măsură. Se poate concura doar pentru un singur post.

Persoanele interesate mai au la dispoziție două săptămâni pentru a-și depune dosarele la centrele regionale militare. Selecția a început din 26 septembrie și se va încheia pe 24 octombrie. În mod obligatoriu candidații trebuie să aibă cetățenia română și domiciliu stabil în țară și să aibă peste 18 ani.

Viitorii soldați trebuie să fi absolvit cel puțin primii doi ani de studiu din învățământul secundar superior și să posede permis de conducere valabil, pentru categoriile B și C. De asemenea, trebuie să fie declarați admiși  la probele de selecție, și la examenul medical, potrivit antena3.ro

Din dosarul de recrutare nu trebuie să lipsească adeverința medicală valabilă 90 de zile de la data eliberării prin care să se ateste că la momnetul eliberării candidatul este”clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cornice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase“ şi care să cuprindă sintagma „eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar” .

Criteriile de recutare și condițiile salariale

Ministerul Apărării Naționale, în perioada mai-iunie 2022, a mai lansat o campanie de recrutare pentru Forțele pentru operații speciale (FOS), 30 de locuri au fost disponibile pentru singurul batalion de parașutiști comando din țară, batalionul ”Smaranda Brăescu” din Bacău, iar condițiile de recrutare au fost extrem de riguroase. De asemenea, MapN, în perioada menționată, Armata Română a scos la bătaie peste 1000 de posturi de soldat/gradat profesionist.

Cei care își doresc să urmeze o carieră militară provin din toate domeniile de activitate ” Am lucrat în comerţ o perioadă destul de lungă. Mă tentează cariera militară pentru că este un vis de când eram mic. Ţinând cont de locurile de muncă din ziua de astăzi, când azi ai de lucru şi mâine nu, consider că jobul ăsta este mai de durată”, a declarat un candidat interesat să lucreze în cadrul armatei.

Claudiu Panait, cadrul militar CMZ București, a ținut să precizeze cât de importantă este funcția de soldat gradat profesionist ” „Soldaţii gradaţi profesionişi reprezintă resursa umană cea mai numeroasă a Ministerului Apărării Naţionale, fiind în principal funcţiile de luptător şi specialişti. După aceea, cei care doresc, pot accesa fie calitatea de subofiţer, fie de calitatea de ofiţer prin cursuri de formare”.

După ce vor fi încadrați în Armată, soldații profesioniști vor beneficia de o soldă lunară care pornește de la 1800 de lei și poate ajunge până la 4000, și va crește cu 3 procente la fiecare trei ani.