Info

Încep lucrările la tronsoanele E și D ale A1 Lugoj-Deva. Termeni de finalizare nerealiști și scenarii fanteziste

Tronson A1 Lugoj-Deva sursa foto YouTube
Tronson A1 Lugoj-Deva sursa foto YouTube

Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a declarat joi, 22 septembrie, că a fost ales câștigătorul pentru proiectarea și finalizarea construcției  tronsoanelor E și D ale A1 Lugoj-Deva, care includ două tuneluri cu o lungime de peste doi kilometri.

Pistol a declarat că „Asocierea de constructori din România și din Bosnia-Herțegovina SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. – SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT, are la dispoziție 1,826 miliarde de lei (fără TVA) și 45 de luni (11 luni proiectare și 34 de luni execuție), pentru a finaliza inclusiv tunelurile forate de pe acest Lot”. Din 2015 s-a promis o licitație pentru construcția acestora, însă necesitatea tunelurilor a fost conștientizată încă din 2013, la un an după ce toate proprietățile fuseseră deja contractate.

În secțiunea E2, două tuneluri ar fi trebuit să fie finalizate în 2013, în conformitate cu Acordul de mediu, pentru a preveni problemele de stabilitate și efectele negative care ar fi avut un impact negativ major asupra mediului. Acordul de mediu impunea cele două tuneluri după ce loturile 2, 3 și 4 din A1 Lugoj – Deva fuseseră contractate pe baza unor documente care permiteau săpături în acele locații.

Potrivit Hotnews.ro, licitația pentru acest proiect prelungit a fost reluată în iunie 2022, după ce ultimul proces, demarat în 2019 (pentru 1,4 miliarde de lei), a fost anulat motivul fiind că a fost făcută o singura ofertă de o firmă din Turcia care a fost considerată neconformă.

Valoarea preconizată a contractului a crescut deja semnificativ, ajungând la aproximativ 2,3 miliarde de lei la , în cadrul licitație din vara anului 2022. Oferta care a fost desemnată câștigătoare este de de 1,8 miliarde de lei.

Incluzând cei 2,13 km de tunel, traseul are o lungime de 9,13 km. Cele două tuneluri care vor avea aproximativ 2,13 km lungime, vor avea în componență galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25m.

Termen nerealist și scenarii fanteziste

PNRR va asigura o parte din finanțarea contractului (aproximativ 1 miliard de lei), dar prin includerea acestui proiect în portofoliul său, va fi îndeplinită și cerința principală de finalizare a programului de redresare și reziliență, anume finalizarea până în 2026. Licitația actuală prevede o perioadă de execuție de 45 de luni, care este împărțită în 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru implementare. Prin urmare, prezentul contract ar necesita un scenariu extrem de optimist pentru a respecta calendarul PNR: contractarea cât mai curând posibil (ceea ce este foarte imposibil dacă există dezacorduri), iar apoi operarea fără probleme și fără nicio marjă de eroare.

Și chiar dacă contractul ar fi semnat astăzi,  tot ar fi fost o provocare uriașă să fie îndeplinit la timp.  Contractul poate fi semnat, totuși, doar după ce a trecut termenul limită pentru depunerea obiecțiilor și au fost rezolvate toate problemele legate de procedura de atribuire.