Infofinanciar > Info > Încă un cutremur în România la doar câteva ore după seismul din Vrancea! Ce magnitudine a avut
Info

Încă un cutremur în România la doar câteva ore după seismul din Vrancea! Ce magnitudine a avut

Cutremur în România sursa foto: dreamstime.com
sursa foto: dreamstime.com

Ziua de 11 martie 2023 pare să fie ziua cutremurelor în România. După cutremurul care a avut loc în jurul prânzului în zona Vrancea, un alt seism important a avut loc în județul Gorj. Acesta s-a produs la doar două ore după cel din județul Buzău.

Un al doilea cutremur s-a produs, sâmbătă, 11 martie 2023, în România. Seismul s-a produs în județul Gorj, o zonă devenită foarte activă din punct de vedere seismic la începutul acestui an, după cutremurele teribile care au avut loc în Turcia.

Trei cutremure în județul Gorj într-o oră

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) în ziua de 11 martie 2023, la ora 16:17:05 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Oltenia, Gorj, un cutremur cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 15 km, arată INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 16km NV de Târgu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Râmnicu Vâlcea.

Mai mult, conform seismologilor, trei cutremure ar fi avut loc sâmbătă, în mai puțin de o oră în acest județ. Primul seism s-a produs la ora 15.25. Acesta a avut magnitudinea 2,4 și s-a produs la adâncimea de 15.4 km. Al doilea seism a fost înregistrat la ora 15.28 și a avut magnitudinea 2,5, la o adâncime de 16,3 km. Ultimul din serie a fost la ora 16.17. Acesta s-a produs tot în Oltenia, Gorj, la adâncimea de 17,1 km și a avut magnitudinea 3,6.

Seism și în Vrancea în weekend

Amintim că un cutremur 4,1 grade pe Richter s-a produs sâmbătă după-amiaza în zona seismică Vrancea, mai exact în județul Buzău. La începutul lunii martie, în zona seismică Vrancea au mai avut loc două cutremure.  Seismul a avut loc sâmbătă, la ora locală 14:09, în zona seismica Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 57 km nord-vest de Buzău, 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 km est de Braşov, 64 km vest de Focşani, 73 km nord-est de Ploieşti, informează Agerpres. În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urmă a avut loc în aceeaşi zonă un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Vineri a avut loc un alt seism în Gorj

De asemenea, un alt cutremur,  slab s-a produs, vineri, în Oltenia, Gorj, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Potrivit INCDFP, în ziua de 10 martie, la ora 19:39:48 s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur slab cu magnitudinea 2.8, la adâncimea de 12 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Târgu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 96km E de Reșița.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.