Infofinanciar > Lumea la zi > Impactul războiului din Ucraina. Ce se întâmplă cu consumul de gaze din Europa
Lumea la zi

Impactul războiului din Ucraina. Ce se întâmplă cu consumul de gaze din Europa

Impactul războiului din Ucraina. Ce se întâmplă cu consumul de gaze din Europa
Sursa foto Arhiva companiei

Organismul mondial de supraveghere a energiei spune că reducerea livrărilor din partea Rusiei a determinat îmbunătățirea eficienței și trecerea la pompe de căldură.
Criza din Ucraina a marcat un punct de cotitură pentru consumul de gaze din Europa. Se așteaptă ca acesta să scadă din nou în acest an. Locuințele și firmele adoptă îmbunătățiri ale eficienței și pompe de căldură, potrivit organismului global de supraveghere a energiei.

Un raport al Agenției Internaționale pentru Energie a constatat că economiile dezvoltate de pe continent și-au redus consumul de gaze cu 15% în 2022. Acest lucru s-a întâmplat după ce Rusia a întrerupt fluxurile după invazia sa.

Gospodăriile și întreprinderile europene și-au redus cererea de gaze cu încă 9% în primele trei trimestre ale acestui an. Acest lucru ar putea duce la o reducere constantă a cererii de gaze în anii următori, conform theguardian.com.

Aceasta a constatat că aproximativ 40% din economiile realizate au fost rezultatul vremii blânde din iarna trecută. Majoritatea au fost determinate de o creștere a cererii de pompe de căldură electrice și de îmbunătățirea eficienței.