Infofinanciar > Lumea la zi > Iranul a încheiat un acord cu Rusia. Ce echipamente se vor livra
Lumea la zi

Iranul a încheiat un acord cu Rusia. Ce echipamente se vor livra

rusia-iran, sursa foto newsmarker
Sursa foto: arhiva companiei

Iranul a finalizat aranjamentele pentru livrarea de avioane de vânătoare și elicoptere Sukhoi su-35 de fabricație rusească, a declarat marți, 28 noiembrie, ministrul adjunct al apărării iranian pentru agenția de presă iraniană Tasnim. În contextul în care Teheranul și Moscova au stabilit relații militare mai strânse.

Forțele aeriene iraniene au doar câteva zeci de avioane de atac, inclusiv avioane rusești, precum și modele americane învechite, achiziționate înainte de Revoluția islamică din 1979.

„Au fost finalizate planurile pentru ca avioanele de luptă Sukhoi Su-35, elicopterele de atac Mil Mi-28 și avioanele de antrenament Yak-130 să se alăture unităților de luptă ale armatei iraniene”, a declarat ministrul adjunct al apărării din Iran, Mehdi Farahi.

Raportul Tasnim nu a inclus nicio confirmare din partea Rusiei cu privire la acest acord. În 2018, Iranul a declarat că a început producția avionului de vânătoare Kowsar de concepție locală pentru a fi utilizat în forțele sale aeriene. Experții militari consideră că avionul este o copie fidelă a avionului F-5, produs pentru prima dată în Statele Unite în anii 1960, informează reuters.com