Infofinanciar > Info > Imaginea Nadiei Comăneci, folosită într-o campanie frauduloasă! Fosta gimnastă trage un semnal de alarmă
Info

Imaginea Nadiei Comăneci, folosită într-o campanie frauduloasă! Fosta gimnastă trage un semnal de alarmă

Nadia Comaneci
sursă foto dreamstime

Pe internet se desfășoară o campanie de promovare în care este implicat numele celebrei foste gimnaste Nadia Comăneci. Această campanie se referă la un produs miraculos, pretins a avea capacitatea de a alina durerile articulare. În același timp, numele omului de afaceri Ion Țiriac a fost folosit de către hackeri pentru a jefui conturile bancare ale unor români.

Numele celebrei gimnaste Nadia Comăneci este implicat într-o campanie în care se promovează un medicament pretins eficient în reducerea durerilor articulare. Cu toate acestea, această campanie este falsă, deoarece fosta campioană neagă orice implicare în promovarea unor astfel de produse.

Campanie falsă cu Nadia Comăneci care arată un articol Digi24 trucat. Sursă foto EVZ

Campanie falsă cu Nadia Comăneci care arată un articol Digi24 trucat. Sursă foto EVZ

Conform informațiilor din mediul online, se pretinde că Nadia Comăneci ar fi acordat un interviu în care susține beneficiile unui unguent pentru articulații. Totuși, trebuie precizat că această informație este complet falsă. Fosta gimnastă nu a recomandat niciodată astfel de medicamente și nu a afirmat că ar fi folosit Ostex sau orice alt produs similar pentru tratarea problemelor articulare.

Escrocheria care s-a folosit de imaginea lui Ion Țiriac

În mediul online, s-au răspândit informații false legate de implicarea fostului tenismen Ion Țiriac într-o platformă de investiții în criptomonede. Hackerii au creat un link care pare a fi un site sigur de investiții și care implică și numele lui Ion Țiriac. Aceștia au copiat pagini cunoscute de media și au introdus informații care sugerează că Ion Țiriac ar fi investit în această platformă. Totuși, când utilizatorii încearcă să acceseze pagina prin acest link, sunt redirecționați către un site care aparent permite achiziționarea de monede virtuale, scrie EVZ.

Poza lui Ion Țiriac a fost folosită de escroci. Sursă foto EVZ

Poza lui Ion Țiriac a fost folosită de escroci. Sursă foto EVZ

Utilizatorii care au căzut în capcana acestui link fals și au încercat să cumpere criptomonede pe platforma respectivă au avut parte de o experiență neplăcută. După ce au urmat toți pașii prezentati și au efectuat tranzacția, ei au constatat ulterior că banii din contul lor au dispărut. Aceasta este o situație comună în cazul unor înșelătorii online, unde hackerii își folosesc abilitățile pentru a fura bani sau date personale ale utilizatorilor neavizați.

Cum ne protejăm de escroci

Pentru a ne proteja de escroci și a minimiza riscul de a cădea victimă a înșelătoriilor, există câteva măsuri de precauție pe care le putem lua:

Fiți vigilenți cu privire la informațiile personale: Nu dezvăluiți informații personale sensibile, cum ar fi numărul cardului bancar, numărul de securitate socială sau parolele, prin intermediul mesajelor sau apelurilor telefonice nesolicitate.

Verificați autenticitatea site-urilor și platformelor online: Asigurați-vă că utilizați site-uri securizate și verificate pentru tranzacțiile financiare. Verificați adresa site-ului, căutând erori de ortografie sau alte indicii că ar putea fi un site fals.

Nu dați clic pe link-uri suspecte: Fiți atenți la mesajele sau e-mailurile nesolicitate care conțin link-uri. Nu accesați aceste link-uri și evitați să furnizați informații personale prin intermediul acestora.

Folosiți parole puternice și autentificarea în doi pași: Utilizați parole unice și complexe pentru conturile online și activați autentificarea în doi pași ori de câte ori este posibil.