Infofinanciar > Info > Vești mari din partea Hidroelectrica! Reprezentanții companiei au făcut anunțul pentru clienți
Info

Vești mari din partea Hidroelectrica! Reprezentanții companiei au făcut anunțul pentru clienți

Hidroelectrica
Sursa foto: idevice.ro

Hidroelectrica a atins un nou record în primul semestru al acestui an. Cel mai mare producător de energie electrică din țara noastră a înregistrat un profit destul de mare. Compania este în creștere cu 46% față de primele șase luni ale anului 2022, înregistrând un profit net de 3,94 de miliarde de lei.

Această creștere a companiei are la bază o majorare a producției de energie pentru această perioadă a anului în curs. Compania are la acest moment aproximativ 550.000 de clienți pentru care furnizează energie.

Hidroelectrica, profit record în primul semestru al 2023

Cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, a declarat un profit net de 3,94 miliarde de lei pentru primul semestru al anului, în creștere cu 46% față de aceeași perioadă a anului trecut, lucru care se datorează creșterii producției de energie. Potrivit companiei, energia hidroelectrică puternică, peste medie, și implementarea strategiei de creștere a portofoliului de furnizare au dus la îmbunătățirea performanțelor operaționale și financiare ale Grupului Hidroelectrica în primul semestru din 2023, marja operațională și marja netă a companiei rămânând stabile.

Ca urmare, producția de energie electrică a crescut cu 45% în S1 2023, la peste 10,9 TWh, în timp ce veniturile au crescut cu 42%, la aproximativ 7 miliarde de lei. Marja operațională de 65% a fost în concordanță cu cea din aceeași perioadă a anului trecut, iar marja netă de 57% a crescut cu 3% față de semestrul I al 2022. Ca urmare, compania a raportat că profitul net a crescut cu 46%, de la 2.697 milioane de lei la 3.946 milioane de lei. Din punct de vedere al furnizării de energie, compania a ajuns la aproape 550.000 de consumatori. „Numărul locurilor de consum din portofoliu la data de 30 iunie 2023 este de 546.289, în creștere semnificativa comparativ cu semestrul I al anului 2022, când se înregistrau 209.475 de locuri de consum, creștere survenită ca urmare a cererii portofoliului de furnizare, în special a clienților casnici” au transmis reprezentanții companiei.

Conform directorului Hidroelectrica, actualul rezultat extrem de bun al companiei se bazează pe focalizarea companiei pe producția de energie verde, regenerabilă. „În fiecare pas al călătoriei pe care am făcut-o pentru a ajunge aici, ne-am direcționat atenția către dezvoltarea durabilă a afacerii, focalizându-ne asupra producției de energie verde, provenite din surse regenerabile. Ne-am angajat într-o abordare responsabilă și meticuloasă, iar performanțele din ultimii ani sunt dovada succesului acestei abordări” a declarat Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica.

Obiective asumate față de mediu

Potrivit spuselor directorului companiei, acest rezultat extrem de bun din punct de vedere al profitului este un avânt pentru a continua mai departe pe acest drum. Acesta a mai explicat că își dorește să demonstreze în continuare investitorilor că încrederea oferită în companie nu este în zadar.

„Ne continuăm drumul cu și mai multă motivație, cu mai multă transparență, cu responsabilitate maximă față de obiectivele asumate, dar și față de mediu și colectivitate. Suntem hotărâți să demonstrăm că încrederea care ne-a fost acordată de investitori în cadrul IPO-ului, dar și de acționariat de-a lungul timpului, este pe deplin meritată. Producția și vânzările de energie din prima jumătate a lui 2023 ne dau toate motivele să credem că anul în curs va fi unul bun pentru societate” a explicat Bogdan Badea, conform Economica.net .