Infofinanciar > Info > Hainele de blană, interzise în România. Decizie adoptată de statele europene
Info

Hainele de blană, interzise în România. Decizie adoptată de statele europene

Prețul hainelor o să fie mult mai mare. Ce părere au analiștii
sursa foto feliciaiasi.ro

Faimoasele haine de blană reprezintă un accesoriu important în colecția vestimentară a oamenilor. Achiziționarea anumitor haine de blană naturală poate aduce costuri extrem de mari și de asemenea, acestea reprezintă o investiție importantă pentru pasionații de fashion și nu numai. Dar în ultima perioadă care este patronată de popularizarea fenomenului ce prevede protecția animalelor, oamenii aleg să achiziționeze în proporție mai mare haine de blană artificială.

Fabricarea acestor haine de blană din material natural aduc un mare impact negativ asupra animalelor, care sunt sacrificate și care suportă costul acestor articole vestimentare cu prețul vieții. Astfel, persoanele care au în colecție haine din blană naturală vor fi nevoite să-și ia adio de la aceste articole speciale.

Hainele de blană, interzise

Faimoasele haine de blană naturală ar putea deveni ușor-ușor istorie și vor reprezenta doar un monument de expoziției al industriei modei. Oficialii au anunțat că și în România va fi implementată legea care prevede interzicerea acestor articole vestimentare, care aduc multă suferință animalelor. Legea care prevede interzicerea hainei de blană a trecut deja de votul din Senat și la acest moment se află în cadrul dezbaterilor din Camera Deputaților. Industria hainelor de blană este într-un accelerat declin, cauzat de implementarea unor legi similare la nivelul mai multor state europene.

Așadar, românii se vor alătura celor 19 țări europene care au implementat o astfel de lege ce interzice producția de haine din blană naturală și respectiv creșterea animalelor cu scopul folosirii lor în fabricarea articolelor vestimentare din acest sector. Cum era de așteptat, persoanele care activează în această industrie au fost puternic contrariați de această decizie și au anunțat că legea va aduce pierderi de zeci de milioane de euro. „Această lege va afecta aceste familii care trăiesc generaţie din generaţie din acest business. Această lege va putea pune România în situaţia de a plăti daune de zeci de milioane de euro celor afectaţi”, a declarat Daniel Mărgărit, Preşedintele Asociaţiei Române a Blănurilor.

În contradicție se află cei preocupați de protecția animalelor, care speră că această lege va fi implementată și în România. Aceștia au explicat că interzicerea prin lege a creșterii animalelor pentru folosirea blănii acestora în industria modei este un apel la bun simț și ține de o normalitate, care ar trebui să reprezinte o prioritate. „E un apel la bun-simţ, normalitate şi responsabilitate. Sunt considerente de mediu, sunt considerente de sănătate publică, sunt 1000 de motive pentru ca aceste ferme să devină de domeniul trecutului. Am văzut condiţiile. Ne-am convins că sunt aceleaşi condiţii groaznice de oriunde în lume” a declarat Andreea Roseti, reprezentant ONG, conform Romania TV .

Designerii români susțin trendurile europene

Această lege se va alinia fără probleme cu deciziile și concepțiile pe care anumiți designeri români le posedă. Anumiți creatori de modă din România au afirmat că s-au pliat de mulți ani pe modelul din străinătate și nu mai aleg să folosească blană naturală în cadrul colecțiilor lor. Este și cazul designerului român, Ioana Ciolacu, care a semnalat că a refuzat în nenumărate rânduri să folosească blană naturală în modelele create de ea și de asemenea, a explicat că ține foarte mult la protecția animalelor. „Este pur şi simplu crud şi nenecesar şi un sacrificiu care e, de fapt, un moft. Niciun design, oricât de fain ar fi, nu merită acest sacrificiu” a declarat Ioana Ciolacu, conform Observator.