Infofinanciar > Info > Guvernul pedepsește și animalele de companie. Se scumpește și hrana pentru ele
Info

Guvernul pedepsește și animalele de companie. Se scumpește și hrana pentru ele

animale de companie
sursa foto doc.ro

Situația financiară și economică a statului este la acest moment extrem de tensionată. Ne confruntăm cu un deficit bugetar extrem de mare, iar oficialii au în vedere implementarea mai multor măsuri pentru a combate acest lucru. Astfel, unele planuri ale Guvernului nu sunt acceptate de cetățeni și mulți le consideră exagerate. O principală propunere ce a fost contestată puternic de cetățeni este cea care are în vedere majorarea prețurilor la mâncarea pentru animale. Cei mai buni prieteni ai omului vor fi mai greu de întreținut.

Executivul condus de Marcel Ciolacu are ca principal obiectiv obținerea unui deficit bugetar de sub 6%, până la finalul anului în curs. Tot acest demers are ca scop principal deblocarea banilor din cadrul PNRR. În acest context, guvernul dorește să majoreze prețurile la diverse produse, printre care se află și mâncarea pentru animalele de companie.

Guvernul scumpește hrana animalelor de companie

Victor Ciutacu, un important jurnalist român, a realizat anumite comentarii ironice cu privire la actualele încercări ale Guvernului de a rezolva problema deficitului bugetar și de a umple pe spatele românilor gaura din bugetul de stat. Acesta a explicat că dezastrul bugetar în care ne aflăm la acest moment are la nivel de cauză acțiunile fostului premier Nicolae Ciucă și nevoia disperată a țării de a debloca fondurile provenite din PNRR. „Gaura bugetară lăsată după el de performantul general Ciucă, trecut nici el nu știe de ce prin Palatul Victoria, este atât de mare și de presantă, încât urmașul acestuia, Ciolacu, nu prea mai are de ales. Trebuie să umble – și nu în jos, ci fix invers – la impozite, taxe, accize. Pe scurt, la orice ar putea aduce imediat bani de supraviețuire.” a explicat Victor Ciutacu.

Jurnalistul afirmă că măsurile aplicate de Guvern nu au coerență, mai ales cele care vizează proprietarii animalelor de companie. Acesta explică faptul că hrana destinată animalelor este deja mult prea scumpă, iar în urma majorărilor de preț, oamenii din aceste categorii vizate vor fi extrem de afectați „Cât despre coerența și adecvarea guvernanților la momentele pe care le trăim, faptul că printre primii vizați sunt posesorii de câini, pisici, hamsteri și veverițe de casă, a căror mâncare e și așa scumpă-n draci, spune multe. Să nu care cumva, Doamne ferește, să deranjeze cineva multinaționalele care exportă profitul precum Columb bogățiile Americii!” a afirmat Victor Ciutacu.

Gândirea și măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului bugetar nu sunt pe placul românilor. Ciutacu a afirmat în mod ironic că animalele de companie sunt dușmanii națiunii și au un nivel de vină în legătură cu problema bugetară. „Porcușorii de Guineea sunt de vină că țara se scufundă, ei sunt dușmanii devenirii noastre și principalul obstacol în calea aderării la OECD. Să fie impozitați la sânge. Ei și stăpânii lor, niște parveniți care, în loc să adopte milostiv și protector câte un pensionar special, își permit mofturi capitaliste de genul întreținerii câte unui animal de companie.” a spus jurnalistul.

Măsurile propuse de Guvern

Jurnalistul a afirmat că noile propuneri de măsuri ale Guvernului nu vor duce la progres și civilizație. Acesta amintește și de taxele ce fac referire la industria alcoolului, a băuturilor acidulate cu zahăr și a pieței jocurilor de noroc. „Pe lângă ei (n.r. animalele de companie), japcă pe dividende, oarba pe burjuii cu piscine, spațiu locativ excedentar, pe consumatorii de alcool, băuturi acidulate și zaharicale, pe jucătorii la pariuri și la păcănele. Uite-așa merge România apăsat către înaltele culmi de progres și civilizație. Dar și când o să vină prosperitatea peste noi nici n-o să ne prindem ce ne-a lovit” a explicat Victor Ciutacu, conform Romania TV .