Infofinanciar > Lumea la zi > Grupul de mercenari Wagner s-a reprofilat. Fiul lui Prigojin a preluat comanda
Lumea la zi

Grupul de mercenari Wagner s-a reprofilat. Fiul lui Prigojin a preluat comanda

Mercenari Wagner
Sursa foto: Arhiva companiei

Mai mulți membri ai grupului de mercenari Wagner au fost încorporați în structura de comandă a Gărzii Naționale Ruse (Rosgvardia). Informația a fost confirmată de ministerul britanic al Apărării.

Grupul de mercenari Wagner din cadrul Rosgvardia este condus de Pavel Prigojin, fiul fostului lider Evgheni Prigojin. Acesta a murit într-un accident de avion la scurt timp după ce mercenarii au capturat orașul rus Rostov pe Don și au mărșăluit spre Moscova. Vladimir Putin a infirmat orice implicare în moartea fostului comandant al grupului.

Alte facțiuni de luptători Wagner s-au alăturat companiei militare private Redut. Aceasta are, 7.000 de angajați, conform ministerului britanic al Apărării citat de G4Media.

Serviciile de informații britanice apreciază că, în prezent, Kremlinul exercită un control extins asupra personalului și activităților grupului Wagner. O parte din mercenari s-au alăturat, după revolta din iulie 2023, liderului Ramzan Kadîrov, fiind încorporați în forțele speciale Akhmat.