Infofinanciar > Lumea la zi > Șeful gărzilor de corp ale lui Ramzan Kadîrov este Kadîrov junior. El are numai 15 ani
Lumea la zi

Șeful gărzilor de corp ale lui Ramzan Kadîrov este Kadîrov junior. El are numai 15 ani

Ramzan Kadîrov, Sursă foto: Pro TV
Foto: facebook.com

În august, Adam Kadîrov, fiul lui Ramzan Kadîrov, a fost filmat bătând un prizonier acuzat că a ars un Coran. Tatăl său, omul forte al Ceceniei, și-a exprimat mândria și și-a recompensat urmaşul. La numai 15 ani, Adam a devenit șeful gărzilor tatălui său,

Numirea a fost anunțată de ministrul cecen al Sănătății, Adam Alhanov, pe canalul său Telegram.

„Îl felicit călduros […] pe Adam Kadîrov pentru numirea sa în funcția de șef al departamentului de securitate al șefului Republicii Cecenia”, scrie ministrul care se declară convins că promovat, în ciuda vârstei sale fragede, va ști să-și apere tatăl și țara.

Ramzan Kadîrova crescut un patriot

Agenția de presă Reuters raportează și un mesaj de felicitare din partea lui Ahmed Dudaiev, ministrul Politicii naționale, relațiilor externe și presei, tot pe Telegram. În mesajul său, el scrie că Adam Kadîrov s-a dovedit a fi un patriot curajos gata să „apere religia”.

O aluzie probabil la bătăile pe care i le-a aplicat lui Nikita Zhuravel, acuzat că a ars un Coran în public. Tânărul de 19 ani a fost arestat la Volgograd în mai înainte de a fi transferat în Cecenia. Bătaia lui în celulă a fost filmată, iar videoclipul a fost făcut public pe 25 septembrie, explică „Novaia Gazeta Europe”. Poliția cecenă a refuzat să deschidă o anchetă.

Cum e turcul, și pistolul

Și Ramzan Kadîrov a spus că este mândru de urmașul său: „Întotdeauna a dorit să se distingă de semenii săi, să fie printre adulți. Ceea ce i-a permis să îmbrățișeze idealurile de onoare și de apărare a credinței sale”.

La începutul lunii octombrie, Duma cecenă l-a decorat cu titlul de „erou al Ceceniei”, indică presa rusă dizidentă.

Ramzan Kadîrov este la conducerea Ceceniei din 2007, când i-a succedat tatălui său, Ahmad Kadîrov. Coincidență sau curs obligatoriu, Ramzan condusese serviciul de securitate al tatălui său înainte de a deveni prim-ministru.

De ce are nevoie de o gard foarte fidelă

Pe 12 mai 2000, persoane necunoscute organizează un atentat. În apropierea automobilului în care se afla Ramzan Kadîrov se produce o explozie, acesta alegându-se cu răni ușoare. Învinuit de organizarea tentativei de omor este Aslan Maskhadov, unul dintre liderii mișcării de obținere a independenței. Un alt atentat are loc pe 16 ianuarie 2001. Teroriștii pun o bombă în rețeaua de canalizare de sub autostrada federală „Caucaz” pe unde urma să treacă Ramzan Kadîrov. Kadîrov și persoanele care îl însoțeau se aleg și de această dată cu răni ușoare. Pe 30 septembrie 2002 persoane necunoscute deschid focul asupra mașinii în care se afla Kadîrov fiul. În urma atentatului unul dintre subalternii săi este rănit. Pe 27 iulie 2003 în districtul Kurcialoevski este organizat un alt atentat. Atentatorul sinucigaș și o localnică își pierd viața în urma exploziei.