Infofinanciar > Info > Granturi considerabile pentru liceele agricole. Experiențe inedite în firme pentru elevi și profesori
Info

Granturi considerabile pentru liceele agricole. Experiențe inedite în firme pentru elevi și profesori

Agricultură
Sursă foto: arhiva companiei

BNP Paribas Leasing Solutions oferă granturi în valoare totală de 15.000 euro pentru sprijinul liceelor agricole și organizarea unor vizite de studiu și experiențe de învățare inedite atât pentru elevi cât și pentru profesori, în ferme sau agrobusiness-uri. Acolo vor învăța să aplice tehnologii moderne, inovatoare și durabile.

Este vorba de 10 granturi în valoare totală de 15.000 euro dedicate liceelor agricole pentru efectuarea unor vizite de studiu la ferme tehnologizate din România. 150 de elevi și 20 de profesori vor face vizite în ferme, unde se vor putea familiariza cu tehnologii de ultimă ședință. În total peste 500 de elevi vor beneficia de lecții demonstrative derulate în clasă despre Agricultură 4.0 și Agricultura durabilă.

‘’Zona de educație este parte din pilonii noștri CSR. Sprijinim cu drag zona de creștere și dezvoltare a generațiilor de mâine. Acum, mai mult decât oricând, este necesar să ne aplecăm asupra agriculturii sustenabile și a profesioniștilor de mâine. Ne dorim ca elevii să aibă contact direct cu ferme tehnologizate care folosesc echipamente computerizate performante pentru eficientizarea proceselor agricole și folosirea cu responsabilitate a resurselor necesare în agricultură. Credem că aceste vizite de studiu precum și interacțiunea cu specialiștii noștri reprezintă un prim pas către schimbarea percepției cu privire la oportunitățile pe care le oferă tinerilor o carieră în domeniul agricol”, a declarat Adrian OPRICA, CEO BNP Paribas Leasing Solutions.

Elevii vor învăța să lucreze pe echipamentele viitorului

Obiectivul principal al concursului de granturi este schimbarea percepției generale cu privire la profesia de agricultor și motivarea elevilor pentru a urma o carieră în domeniul agricol.

Astfel, elevii din liceele câștigătoare vor avea ocazia să învețe despre tehnologii moderne, precum mașini agricole care fac tratamente de precizie, pivoți autonomi care asigură irigare automată, stații meteo coordonate prin sateliți, tractoare de ultimă generație și alte echipamente tehnologice computerizate.

Concursul de granturi este deschis pentru toate liceele agricole din ţară, iar granturile se vor acorda în baza unei cereri de finanțare care cuprinde un buget  detaliat și un plan de activități. Ulterior, Fundația World Vision România va lucra împreună cu liceele agricole pentru a concepe kiturile și lecțiile demonstrative pentru elevi precum și pentru a selecționa cele mai potrivite ferme care aplică tehnologii de interes pentru proiect.

“Călătoria spre anul 2050 începe la liceele agricole din România. Granturile alocate de BNP Paribas Leasing Solutions vor fi oferite unui număr de 10 licee și vor permite elevilor și profesorilor să participe la vizite de studiu în ferme unde se vor familiariza cu tehnologiile specifice Agriculturii 4.0 și agriculturii durabile”, a declarat Crenguța Bărbosu, Senior Program Manager în cadrul Fundației World Vision România.

Liceele agricole interesate de obținerea unui grant pot accesa ghidul de finanțare precum și documentele necesare pentru aplicare pe site-ul Programului ”Creștem prin Educație Agricolă”: https://educatieagricola.ro/programe-si-resurse/granturi-pentru-liceele-agricole/.