Infofinanciar > Lumea la zi > Germania. Razii de amploare la mai multe organizații islamiste din Germania
Lumea la zi

Germania. Razii de amploare la mai multe organizații islamiste din Germania

isis america foxnews.com
Foto: facebook.com

Poliția din Germania a făcut azi razii de amploare la mai multe organizații islamiste. Peste 50 de clădiri din întreaga țară au fost asaltate de polițiști, inclusiv o moscheie care ține de Centrul Islamic Hamburg.

Moscheea este considerată un avanpost al regimului mulahilor iranieni.

Razii de amploare, descinderi în forță

Forțele de securitate din șapte landuri federale au acționat împotriva Centrului Islamic Hamburg și a cinci posibile organizații afiliate. Potrivit comunicatului, transmis astăzi de Ministerul Federal de Interne, Centrul Islamic Hamburg este suspectat că acționează „împotriva ordinii constituționale și împotriva ideii de înțelegere între popoare”. Instituțiile de securitate germane investighează, de asemenea, și suspiciunea potrivit căreia Centrul Islamic ar sprijini activitățile organizației teroriste libaneze Hezbollah. Hezbollah este interzisă în Germania.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a dat asigurări că instituțiile abilitate au luat în vizor scena islamistă:  „Într-un moment în care mulți evrei se simt amenințați, vreau să amintesc faptul că nu tolerăm propaganda islamistă sau incitarea antisemită și anti-israeliană. Iată de ce investigăm cu hotărâre orice suspiciune întemeiată”. Activitățile centrului ar avea drept scop răspândirea conceptului revoluționar al liderilor supremi iranieni, precizează comunicatul Ministerului de Interne.