Infofinanciar > Lumea la zi > Germania pregătește noi măsuri pentru combaterea crizei! Berlinul duce propriul război cu problemele grave din domeniile energetic și economic
Lumea la zi

Germania pregătește noi măsuri pentru combaterea crizei! Berlinul duce propriul război cu problemele grave din domeniile energetic și economic

Olaf Scholz, Sursă foto: agora.md
sursă foto: politico.com

Restricțiile pentru combaterea crizelor energetice și economice date de Guvernul de la Berlin nu se opres. Liderul Executivului, cancelarul Olaf Scholz, a anunţat joi, 11 august, noi măsuri sociale pentru a ameliora impactului majorării generalizate a preţurilor, un fenomen care a afectat destul de grav situația financiară a țării în ultima perioadă.

„Cetăţenii trebuie să ştie că nu vor fi lăsaţi singuri. Va fi adoptat un nou pachet de măsuri sociale”, a declarat Olaf Scholz, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie stiripesurse.ro. „Vom face totul pentru a ajuta cetăţenii să depăşească această perioadă dificilă”, a subliniat liderul de la Berlin.

Asftel, Guvernul german are în plan să vină în ajutorul cetățenilor afectați din punct de vedere financiar prin adoptarea unor măsuri de sprijin pentru plata utilităţilor, însă Scholz nu a oferit jurnaliștilor mai multe detalii despre acest proiect. În același sens, ministrul Finanţelor de la Berlin, Christian Lindner, a anunţat încă de marţi, 9 august, noi facilităţi fiscale pentru anumite categorii de cetăţeni, facilități implementate printr-un plan pe care cancelarul Olaf Scholz l-a caracterizat ca fiind unul „foarte, foarte util”.

Războiul Germaniei

Germania duce acum un război în propria țară, conflict împotriva unor prețuri care cresc continuu și contra unei crize energetice cauzate de conflictul militar dintre Rusia și Ucraina. În acest sens, cancelarul Scholz a declarat că Germania a rupt tradiția de a nu furniza arme în zonele de conflict, livrând arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva forțelor rusești: „Vom continua să facem acest lucru și în perioada următoare”.

Liderul de la Berlin a precizat că „președintele rus poartă responsabilitatea pentru acest război”, iar astfel, orice sfârșit al acestui conflict militar ar trebui să se facă în condițiile Ucrainei și nu să fie dictat de către Kremlin.

El a mai precizat că până ce situația se va clarifica, guvernul geman va „face totul” pentru a ajuta cetățenii, în special persoanele cu venituri mici sau medii, „să treacă prin această perioadă dificilă”. Scholz a declarat apoi că nu se așteaptă la tulburări sociale în Germania declanșate de prețurile ridicate la energie, afirmând că sistemele de asistență socială ale țării vor preveni acest lucru.

Întrebat fiind despre cum au gestionat anterioarele guverne situația energeyică a țării, Scholz a specificat că politicile din acest domeniu au eșuat, deși el însuși a fost membru al ultimului guvern de coaliție în calitate de ministru de finanțe. „Lucrăm pentru a remedia toate eșecurile din anii trecuți, care au fost foarte mari în acest sector”, a spus el.

Cancelarul a spus că noul guvern a lansat deja o serie de pachete legislative pentru a permite, de exemplu, dezvoltarea rapidă a energiei eoliene pe uscat și pe mare. Scholz vine apoi cu promisiuni către industria germană, asigurând o aprovizionare cu energie la prețuri accesibile, în special cu electricitate și hidrogen din surse regenerabile.