Infofinanciar > Lumea la zi > Este Georgia mai aproape de Rusia decât de Occident? SUA trage un semnal de alarmă
Lumea la zi

Este Georgia mai aproape de Rusia decât de Occident? SUA trage un semnal de alarmă

proteste georgia
sursă foto: arhiva companiei

Oficialii din SUA vin acum cu un avertisment important. Aceștia au specificat faptul că Georgia nu ar trebui să devină un adversar al Occidentului dacă se aliniază din nou la Moscova. Asta în timp ce Parlamentul său a sfidat protestele masive de stradă pentru a adopta o lege „inspirată de Kremlin”.

Asistentul secretarului de stat adjunct al Washingtonului, Jim O’Brien, a vorbit despre temerile sale că adoptarea de către parlamentul georgian a legii privind „agenții străini” ar putea fi un alt „punct de cotitură” în istoria zbuciumată a fostului stat sovietic. În comentariile care păreau să semnaleze o convingere în SUA că guvernul georgian se aliniază din nou cu Rusia, O’Brien a sugerat că finanțarea ar putea fi retrasă în curând.

SUA au cheltuit miliarde de dolari pentru reconstrucția Georgiei după căderea Uniunii Sovietice. Dar și alte sute de milioane de dolari au fost planificate pentru economia și armata țării, a spus el. „Toate acestea trebuie să fie revizuite dacă acum suntem priviți ca un adversar și nu ca un partener”, a declarat O’Brien în cadrul unei conferințe de presă la Tbilisi, citează The Guardian.