Infofinanciar > Lumea la zi > Își face SUA armată din avioane de luptă din epoca sovietică? Pe bucată plătește 20.000 de dolari
Lumea la zi

Își face SUA armată din avioane de luptă din epoca sovietică? Pe bucată plătește 20.000 de dolari

Luptele de finanțare din Congresul SUA
Sursa foto Arhiva companiei

SUA a achiziționat 81 de avioane de luptă învechite din epoca sovietică din Kazahstan, se arată într-un raport al Kyiv Post.

Kazahstanul, care își modernizează flota aeriană, a scos la licitație 117 avioane de vânătoare și bombardiere din epoca sovietică. Acestea includ interceptoare MiG-31, bombardiere de luptă MiG-27, avioane de luptă MiG-29 și bombardiere Su-24 din anii 1970 și 1980.

Kyiv Post a raportat că valoarea declarată a vânzării a fost de un miliard de tenge kazah, adică 2,26 milioane de dolari. Acest lucru echivalează cu o valoare medie pentru fiecare avion de 19.300 de dolari.

SUA a cumpărat 81 de avioane de război învechite și inutilizabile, notează businessinsider.com. Kyiv Post a relatat că motivul care a stat la baza achiziției americane nu a fost dezvăluit. Totuși, acestea ar putea fi folosite în Ucraina, unde există avioane similare în serviciu.