Infofinanciar > Lumea la zi > Georgia, între Occident și Rusia! O lege controversată va concluziona dilema
Lumea la zi

Georgia, între Occident și Rusia! O lege controversată va concluziona dilema

Georgia Rusia (sursă foto: Reuters)
sursă foto: arhiva companiei

Parlamentul georgian a aprobat miercuri, în primă lectură, un proiect de lege privind „agenții străini”. Acest proiect de lege a provocat mai multe zile de proteste din partea criticilor. Nu de ăuțini este văzut autoritarist și de inspirație rusă, potrivit presei georgiene.

Optzeci și trei dintre cei 150 de deputați au votat în favoarea proiectului de lege. În timp ce parlamentarii opoziției au boicotat votul. Acesta trebuie să mai treacă încă două lecturi înainte de a deveni lege. Proiectul de lege ar impune organizațiilor care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate să se înregistreze ca agenți de influență străină. Acest proiect a fost comparat de critici cu o lege pe care Rusia a folosit-o pe scară largă pentru a reprima disidența.

Soarta acestui proiect de lege este considerată în general ca un test pentru a vedea dacă Georgia, la 33 de ani de la prăbușirea Uniunii Sovietice, intenționează să urmeze calea integrării cu Occidentul sau să se apropie din nou de Rusia, scrie Reuters.