Infofinanciar > Info > Gata cu restricționarea. Plăți cash la punctele de vânzare a biletelor STB
Info

Gata cu restricționarea. Plăți cash la punctele de vânzare a biletelor STB

autobuze STB sursa B365.ro
sursa B365.ro

Din 6 mai Societatea de Transporturi București a adoptat plata cu cardul la toate căsuțele de bilete disponibile. Până la data de astăzi avea disponibilă acestă facilitate doar 100 din cele 203 centre din oraș,  la celelalte realizându-se doar plata cash.

„Prin acest demers oferim utilizatorilor STB SA confort și siguranță la plata titlurilor de călătorie cu cardul bancar, precum și un acces facil la achiziționarea acestora prin integrarea tuturor funcționalităților în întreaga rețea de comercializare a societății”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criț.

Societatea de Transport București are mai multe modalități simplificate prin se poate achita călătoria

Așadar, în cazul în care nu există un punct de plată în zonă sau acesta și-a încheiat programul de lucru  plata titlurilor de călătorie se poate face și online pe site-ul STB SA, prin intermediul aplicației 24Pay sau prin SMS la 7458, disponibil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară.

Vestea cea bună este că, la toate centralele de vânzare STB se pot emite și reîncărca toate tipurile de abonamente, inclusiv cele cu reduceri și gratuități. Așadar, pensionarii, elevi și studenți vor putea prelungii sau achiziționa la orice punct de vânzare STB. Până să apară noile reglementări se puteau face noi abonamente doar la 100 de centre de plată STB din cele 203 aflate în întreg județul. 

Reclamațiile referitoare oricărei probleme poate fi rezolvată prin ANPC, dacă este vorba de un caz reglementat de legislatia privind protecția consumatorilor.

Începând cu data 6.04.2022, ora 00.00, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a prezentei aplicații, formularul de reclamații online, va putea fi utilizat de consumatori după următorul program:  luni-vineri, între orele 8.00-16.30, măsura este necesară pentru ca lucrările începute să se poată derula într-un termen optim și să se poată realiza testările necesare platformei online, care să permită funcționarea ei în parametrii prevăzuți, conform site-ului dedicat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.