Infofinanciar > Esential > Gala Performerilor din Sănătate! Daniela Toader, INSMC: „Sănătatea mamei și a copilului a constituit o problema majoră de sănătate publică”
Esential

Gala Performerilor din Sănătate! Daniela Toader, INSMC: „Sănătatea mamei și a copilului a constituit o problema majoră de sănătate publică”

Daniela Toader, președinte interimar INSMC (sursă foto: arhivă personală)
sursă foto: arhivă personală

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București este o unitate sanitară în subordonarea directă a Minsterului Sănătății. Acesta a fost deschis în anii 1950 ca o necesitate a unei instituții centrale care să asigure suportul tehnic dezvoltării serviciilor de sănătate publică, de prevenție și curative pentru un grup cu risc crescut de îmbolnăvire în țara noastră și anume femeia gravida, noul născut și copilul în general.

„Vă mulțumim foarte mult pentru acest premiu și distinție în numele întregii echipe de la Institut. Este o onoare pentru noi să ne aflăm aici alături de oameni de seamă din domeniul medical. Noi muncim zi de zi să menținem standarde medicale de înaltă calitate. Performanțele le-am obținut de pe urma profesionalismului colegiilor mei, dar și printr-o bună colaborare cu reprezentanții Ministerului Sănătății, a Instituțiilor de Sănătate Publică din țară,, dar și a spitalelor universitare. În numele managerului Daniela Toader, dar și a întregului colectiv, vă mulțumim”, spune doctor Octaviana Cristea, director medical în cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Octaviana Cristea, director medical în cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Octaviana Cristea, director medical în cadrul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Echipa de la INSMC intenționează acum să dezvolte în continuare servicii medicale specializate, servicii de niță, să crească numărul de medici care pot acorda aceste servicii din ce în ce mai solicitate de către populație și să scadă astfel listele de așteptare. „În domeniul cercetării, dorim revigorarea cercetării epidemiologice, atragerea unor cercetători tineri în colectivele noastre de cercetare și dezvoltarea colaborării cu alte institute de specialitate ale Ministerului Sănătății și cu universitățile de profil”, declară Daniela Toader într-un inerviu pentru revista Capital.

Sănătatea mamei și copilului contează

„Acordăm o atenție deosebită diagnosticului precoce a unor afecțiuni, mai ales a celor la care instituirea precoce a tratamentului poate preveni complicațiile ce pot apărea ulterior. În acest sens prin centrele de genetică medicală, centrul de excelență materno-fetală și centrul de screening neonatal, dorim să extindem lista afecțiunilor ce pot fi depistate prin screening neonatal, astfel încât să putem face determinari pentru unele afecțiuni și în unități publice, determinări ce se efectuează acum numai în unități private cu costuri importante, blocând în acest fel accesul unor grupe populaționale. Pentru acest lucru avem deja specialiști și o parte din echipamentele neceare”, mai spune președintele interimar de la INSMC.

Echipa de la Institut se preocupă de o colaborare mai strânsă cu Direcțiile de Sănătate Publică și cu alte structuri specializate pentru a îmbunătăți managementul intervențiilor ce țintesc sănătatea gravidei, mamei și copilului.

Gala Capital. „Top 100 Performeri în Sănătate”

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, ce a avut loc miercuri, 24 mai 2023, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce au fost prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.