Infofinanciar > Vocile afacerilor > Gala Capital, Top Femei de Succes. Roxana Niculescu, România TV: „Acest premiu nu este al studentei la fizică din urmă cu 30 de ani”
Vocile afacerilor

Gala Capital, Top Femei de Succes. Roxana Niculescu, România TV: „Acest premiu nu este al studentei la fizică din urmă cu 30 de ani”

Gala Capital, Top Femei de Succes. Roxana Niculescu, România TV: „Acest premiu nu este al studentei la fizică din urmă cu 30 de ani”

La Galele Capital, excelența este premiată. În cazul Topului Femei de Succes, au fost recunoscute meritele celor mai importante jucătoare din domeniile administrație, management, comunicare, media, cultură, emisiuni de divertisment, societatea civilă, învățământ și cercetare și sport.

Dintre aceste femei, la categoria media s-a remarcat Roxana Niculescu, o jurnalistă care după 33 de ani de meserie, rămâne la fel de pasionată de tot ceea ce această breaslă are să ofere. Director de programe pentru România TV, ea se asigură că acestpost de știri rămâne întotdeauna în vârful audiențelor. Discursul său de primire a premiului a constat într-o mulțumire și o prezentare amplă a misiunii sale: „Bună seara și mulțumesc. Când urcam scările, mă gândeam că în general, când ești premiat, mulțumești și dedici. Acest premiu nu este premiul studentei la fizică din urmă cu 30 de ani, căreia Călin Popescu-Tăriceanu i-a dat șansa de a prezenta știri și de a fi redactor șef al Știrilor Radio Contact până la finalul anului 2003, nu este nici premiul celei căreia Dan Andronic în anul 2004 i-a schimbat destinul și a adus-o în lumea televiziunii la Realitatea TV, acolo unde Mihai Dactulici a slefuit-o, nu este nici premiul pentru cea care în anul 2011 a crezut și a ales proiectul inițiat de Sebastian Ghiță, ci este premiul unui fenomen.  

Acest fenomen se numește România TV, pentru că este foarte greu să susții valul de simpatie, valul de ură, valul de apreciere, să rămâi drept, să renaști din propria cenușă, să construiești, și acest premiu este premiul unui fenomen: România TV, acum o televiziune, întâmplător sau nu, condusă tot de o femeie pe nume Catrinel Gheorghe. 

Mulțumesc familiei mele care, bineînțeles, a trebuit să mă suporte așa cum sunt, nu o profesoară de fizică, cu totul și cu totul altceva. Mulțumesc fiului meu pentru determinarea de a merge pe drumul lui, cu o mamă prezentă fizic puțin în viața lui. Iar mulțumirile organizatorilor înseamnă de fapt La mulți ani Evenimentul Zilei, La mulți ani Capital, La mulți ani tuturor femeilor și doamnelor, pentru că succesul este al femeilor. Vă mulțumesc.

O evoluție continuă în presă

Chiar dacă România TV a devenit una dintre cele mai de succes televiziuni din țară, emoțiile încă există. Un proiect important, dar și o provocare pentru echipă, a fost reprezentată de trecerea la versiunea high-definition, anul trecut. Astfel, cel mai mare proiect a fost tot „ România TV, dar care a intrat într-un alt sediu, a trecut la HD, un pas foarte important, cu multe emoții, cu teama că s-ar putea ca trecerea la HD să însemne o scădere de audiență, dar piața mi-a demonstrat că nu s-a întâmplat acest lucru”.

În afara carierei de peste 33 de ani, jurnalista este soție și mamă. Devotamentul arătat față de muncă a fost înțeles și acceptat de membrii familiei. Acum, plecarea fiului la studii în Olanda este privită de femeia de presă drept cea mai mare realizare pe plan personal.

Rugată să se descrie într-o frază, Roxana Niculescu ne-a răspuns „Tenace, înțelegătoare, puțin cam nervoasă în anumite situații, dar îmi revin repede, iubitoare de oameni, am o dorință nemăsurată de a cunoaște oamenii așa cum sunt”.