Infofinanciar > Info > Gabriela Szabo, dată afară de la conducerea CSM București! Care a fost motivul invocat de Nicușor Dan
Info

Gabriela Szabo, dată afară de la conducerea CSM București! Care a fost motivul invocat de Nicușor Dan

Gabi Szabo
Foto: Gabi Szabo

Nicușor Dan a anunțat într-o postare pe pagina lui de Facebook că a demis-o pe Gabrieal Szabo de la conducerea CSM București. Principala cauză a acestei decizii este faptul că acest club sportiv a avut rezultate slabe în ultima perioadă.

Cât despre fosta mare atletă a țării, aceasta va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, lucru precizat de Nicușor Dan.

Postarea edilului de pe Facebook este în felul următor: „Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive).”

Viața și cariera Gabrielei Szabo

Gabriela Szabo are 46 de ani și s-a născut dintr-un tată ungur și o mamă româncă. În 1994 aceasta intră în competițiile dedicate senioarelor, după ce a înregistrat rezultate incredibile la nivel de juniori. Aceasta a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară de la Sidney din anul 200, la proba de 5.000 de metri. De asemenea, a obținut bronzul în cadrul aceluiași eveniment sportiv, la proba de 1.500 de metri. Înainte de aceste două medalii, a reușit să obțină și argintul la Jocurile Olimpice din Atlanta. Această medalie a fost obținută tot la proba de 1.500 de metri.

În anul 1999, a fost numită cea mai bună atletă din lume, dar și cea mai bună sportivă din Europa. Din data de 2013, deține și un titlu onorific, mai precis acela de Ambasador al turismului românesc., alături de alte șapte persoane reprezentative pentru viața culturală și sportivă din România.

Fosta sportivă profesionistă este cetățean de onoare în trei orașe, acestea sunt: Bistrița, București și Cluj-Napoca. În anul 2000 i s-a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor. În semn de apreciere, o stradă din București și o sală de sport situată în Voluntari poartă numele ei.

În anul 2008 a primit Colanul de Aur din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, urmând ca în anul 2009, să primească distincția „Femeia și Sportul” din partea Comitetului Internațional Olimpic.

Ministru al Tineretului și Sportului, aceasta a fost funcția pe care Gabriela Szabo a avut-o de pe 5 martie 2014 până pe 17 noiembrie 2015, în guvernul Ponta.