Infofinanciar > Lumea la zi > Franța încearcă să repare gafele lui Macron. Ministrul de Externe dă explicații
Lumea la zi

Franța încearcă să repare gafele lui Macron. Ministrul de Externe dă explicații

Macron și-a pus mănușile de box și e pregătit de luptă
Sursa foto: Arhiva companiei

Declarațiile președintelui Emmanuel Macron, referitor la o posibilă implicare a militarilor francezi în Ucraina, au stârnit reacții puternice. Ministrul de Externe, Stephane Sejourne, a încercat să atenueze efectul.

Stephane Sejourne, ministrul francez de Externe, a încercat să ofere explicații pe marginea comentariilor lui Emmanuel Macron. Potrivit președintelui, Franța ar putea trimite trupe în Ucraina.

Sejourne a precizat însă că nu se pune problema ca militari francezi să lupte în Ucraina împotriva Rusiei. „Trebuie să luăm în considerare noi acţiuni pentru a sprijini Ucraina. Acestea trebuie să răspundă unor nevoi foarte specifice. Mă gândesc în special la deminare, la apărarea cibernetică și la producţia de arme la faţa locului. Unele dintre acţiuni ar putea necesita o prezenţă pe teritoriul ucrainean. Însă fără a trece pragul luptelor. Nimic nu trebuie exclus. Aceasta a fost şi este şi astăzi poziţia preşedintelui”, a declarat ministrul.

Declarațiile lui Macron au stârnit reacții adverse în Franța, unde a fost criticat vehement de liderii opozițiie. Dar și pe plan extern, mai mulți aliaţi din NATO declarând că nu au intenţia de a trimite trupe în Ucraina, conform mediafax.