Lumea la zi

FOXNEWS: Biden declară că pandemia COVID-19 s-a încheiat! Criticii îl condamnă pe Twitter: Iresponsabil și înșelător

alephnews.ro
FOTO: alephnews.ro

Președintele Biden a afirmat că pandemia COVID-19 „s-a terminat” în timpul unui interviu acordat duminică în cadrul emisiunii „60 Minutes” de la CBS, ceea ce a provocat reacții intense atât din partea vocilor conservatoare, cât și a celor liberale de pe rețelele de socializare, care au subliniat recentele mesaje contradictorii ale administrației sale.

„Pandemia s-a terminat. Încă mai avem o problemă cu COVID, încă mai lucrăm mult la ea, dar pandemia s-a terminat”, a declarat Biden corespondentului CBS Scott Pelley în timpul apariției sale.  Cuvintele președintelui au declanșat critici cu privire la utilizarea energiei de urgență COVID, la purtarea măștilor și la mandatele în curs de aplicare a măștilor și a vaccinurilor pe teritoriul SUA, conservatorii criticând presupusa sa putere excesivă, iar stângiștii criticând afirmația „iresponsabilă”.

„Stângiștii vor fi furioși pe el pentru asta, dar acest lucru este, de asemenea, interesant pentru că, în urmă cu mai puțin de o lună, a justificat anularea a o mie de miliarde de dolari în împrumuturi pentru studenți citând puterile sale de urgență covid”, a scris pe Twitter, duminică târziu, fondatorul OutKick, Clay Travis.

Pelosi sugerează că numărul morților de Covid ar fi mai mare de 1 milion, fără Biden în funcție

Reprezentantul Thomas Massie, republican din Kentucky, a oferit o critică similară, scriind: „Dacă „pandemia s-a terminat”, așa cum spune Biden, atunci toate puterile de urgență ale președintelui bazate pe o pandemie, toate mandatele COVID vax, puterile de urgență ale fiecărui guvernator, autorizațiile de utilizare de urgență și legea PREP ar trebui să fie anulate mâine.” De asemenea, Biden a fost criticat pentru că a ales să se mascheze în ultimele săptămâni, o mișcare care contrazice afirmația sa.

Prezentatorul de radio conservator Buck Sexton a postat pe Twitter capturi de ecran ale unui articol din Daily Mail în care apare un Biden mascat, adăugând critica potrivit căreia acesta a purtat măști în aer liber chiar în urmă cu două săptămâni. „Vă reamintesc că Biden a purtat măști afară 2 săptămâni în urmă, dar acum spune că pandemia „s-a terminat” pentru că se apropie alegerile și este complet plin de prostii”.

Alți critici conservatori au întrebat de ce ordinele de urgență sunt încă în vigoare în mai multe state americane, copiii sunt încă mascați în școlile publice și copiilor nevaccinați li se interzice să facă sport în anumite zone dacă pandemia s-a încheiat.

Criticii de stânga, frustrați de presupusele încercări ale lui Biden de a trece sub tăcere pericolele COVID-19, și-au transmis și ei indignarea pe Twitter. Dr. Lucky Tran, un comunicator științific afiliat la Universitatea Columbia, a scris: „După ce s-a plâns timp de doi ani că este „pandemia celor nevaccinați”, președintele a făcut poate cel mai rău lucru pe care cineva l-ar putea face pentru a scădea ratele de vaccinare: a declarat prematur că pandemia s-a încheiat.”

Tran, într-un tweet separat, a contracarat afirmația lui Biden cu date de la Universitatea Johns Hopkins care arată o înclinație a numărului de decese cauzate de COVID-19 în ultimele 12 luni. Gazda MSNBC, Mehdi Hasan, și-a exprimat și el disprețul față de această afirmație, scriind: „Unul dintre (multele) motive pentru care oamenii nu poartă măști este pentru că oameni ca Biden continuă să le spună (în mod fals), că pandemia s-a terminat”.

Epidemiologul Dr. Eric Feigl-Ding a scris luni că sfârșitul pandemiei „nu este nici măcar aproape”, adăugând că „evoluția noilor variante de virus nu s-a încheiat încă” și că „transmiterea este încă foarte ridicată”, printre altele, în timp ce activista și fosta senatoare a statului Ohio Nina Turner a calificat afirmațiile președintelui drept „extrem de iresponsabile și înșelătoare”, potrivit foxnews.com