Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme tot mai mari pentru Elon Musk! Utilizatorii Twitter vor ca miliardarul să renunțe la coordonarea platformei
Lumea la zi

Probleme tot mai mari pentru Elon Musk! Utilizatorii Twitter vor ca miliardarul să renunțe la coordonarea platformei

Elon Musk sursa foto: CNN
sursa foto: CNN

Un sondaj pe Twitter creat de Elon Musk în care se întreba dacă ar trebui „să demisioneze de la conducerea Twitter” s-a încheiat luni dimineață, majoritatea respondenților votând afirmativ.

Musk spusese că va respecta rezultatele sondajului, care a început duminică seara și s-a încheiat cu 57% voturi pentru ,,da” și 43% voturi pentru ,,nu”.

Peste 17 milioane de voturi au fost exprimate în cadrul referendumului informal privind administrația haotică a lui Musk la conducerea Twitter, care a fost marcată de concedieri în masă, de revenirea  conturilor suspendate care încălcaseră regulile platformei de socializare, de suspendarea jurnaliștilor care îi analizau mișcările și vorbeau despre politicile lui controversate.

Elon Musk nu a reacționat imediat la rezultatul votului.

Probleme pentru Elon Musk

Rezultatele sondajului vin într-un moment în care activitatea sa se confruntă cu noi provocări. De când Musk a finalizat achiziția Twitter în octombrie, o serie de branduri și-au întrerupt publicitatea pe platformă. Musk a declarat în mod frecvent că finanțele Twitter sunt dezastruoase. Twitter este pe cale să piardă 4 miliarde de dolari pe an după exodul advertiserilor, estimează Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Răspunzând la un tweet de duminică, în care Lex Fridman, cercetător în domeniul inteligenței artificiale la MIT, a declarat că ar accepta postul de CEO, Musk a dat de înțeles că nu a fost complet mulțumit de noua sa funcție.

„Trebuie să vă placă foarte mult durerea”, a scris Musk pe Twitter, menționând că firma „se află pe banda rapidă spre faliment din luna mai”. Cu toate acestea, Musk a negat că are în vedere un nou CEO.

„Nu vrea postul nimeni care să poată ține Twitter în viață. Nu există un succesor”, a scris Musk pe Twitter. „Întrebarea nu este să găsim un CEO, întrebarea este să găsim un CEO care poate ține Twitter în viață”, a completat miliardarul.

Situația de pe Twitter cauzează probleme pentru Tesla

Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari, cel mai probabil pentru a plăti pentru achiziționarea Twitter. Acest lucru a făcut ca acțiunile Tesla să se scufunde cu 11% în ultima lună. Dar acțiunile Tesla au crescut cu 5% în tranzacțiile de dinaintea pieței după ce au fost dezvăluite rezultatele sondajului.

„Acesta a fost un moment dificil pentru Musk și a fost un obstacol major pentru acțiunile Tesla, care continuă să sufere într-un mod brutal de când a început telenovela Twitter, deteriorarea brandului legată de Musk fiind o problemă reală”, a declarat Ives într-o notă adresată luni clienților. Cu toate acestea, cu sau fără titlul de CEO, Musk va continua aproape sigur să controleze direcția companiei.

După ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administrație al companiei, iar C-Suite-ul acesteia s-a golit. În calitate de unic director al consiliului de administrație și proprietar al companiei, Musk poate numi următorul CEO – și, de asemenea, îi poate spune acestuia ce să facă în această funcție.

În locul fostei conduceri a Twitter, Musk a apelat la capitaliști de risc și la prieteni pentru a lucra cu el în timp ce cântărea o serie de schimbări semnificative la nivelul companiei. Pe listă se află investitorul Jason Calacanis, partenerul Craft Ventures David Sacks și Sriram Krishnan, un partener general Andreessen Horowitz axat pe cripto și fostul șef al echipelor de consumatori ale Twitter.

Unele dintre aceste persoane ar putea fi acum pe lista scurtă pentru a prelua funcția de director general dacă Musk își respectă promisiunea și se retrage.

La scurt timp după ce Musk a postat ultimul său sondaj, Calacanis a postat un sondaj propriu în care întreba cine ar trebui să devină următorul CEO al Twitter: el însuși, Sacks sau Calacanis și Sacks împreună ca și co-CEO. La acest moment, CNN transmite că o a patra opțiune, „Altele”, câștiga detașat.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.