Infofinanciar > Lumea la zi > Fondul speculativ Rokos câștigă un miliard de dolari. Suma dobândită din pariul pe ratele dobânzilor din SUA
Lumea la zi

Fondul speculativ Rokos câștigă un miliard de dolari. Suma dobândită din pariul pe ratele dobânzilor din SUA

dolari americani, Sursă foto: Dreamstime.com
Sursa foto dreamstime.com

Gestionați de miliardarul trader Chris Rokos, fondul de hedging a obținut profituri de peste un miliard de dolari în acest an. Rokos Capital Management, care administrează puțin sub 16 miliarde de dolari în active, a crescut cu 8,8% în 2024.

Un fond de hedgingului este un fond speculativ. Acesta este un fond comun de investiții. El deține active lichide și utilizează tehnici complexe de tranzacționare și de gestionare a riscurilor. Astfel, se îmbogățește performanța investițiile. Totodată, sunt protejate randamentele de riscul de piață.

Fondul de hedging Rokos câștigă un miliard de dolari

Compania le-a comunicat investitorilor că veniturile, până săptămâna trecută, au fost în mare parte generate de o vânzare în masă pe piețele obligațiunilor. Pe măsură ce investitorii au adoptat perspectiva Rezervei Federale conform căreia ratele vor scădea mai încet decât se aștepta piața la sfârșitul anului trecut, a declarat persoana respectivă.

În decembrie, traderii au estimat aproximativ șase reduceri de un sfert de punct în 2024 față de nivelul actual de 5,25-5,5%. Dublu față de cele trei semnalate de oficialii Fed.

Dar piețele și-au temperat așteptările după opoziția băncii centrale și o serie de date economice solide care sugerează că economia SUA nu alunecă în recesiune.

Datele publicate în acest an arată că inflația s-a temperat mai puțin decât era de așteptat. La un ritm anual de 3,1% în ianuarie. A determinat investitorii să renunțe la pariurile că costurile de împrumut vor scădea încă din mai.

Fondul de bază al Brevan Howard a înregistrat o scădere de 2,1%

În prezent, piețele estimează trei sau patru reduceri până la finalul acestui an, cu prima mutare în iunie.

Randamentele la obligațiunile pe doi ani, care urmăresc îndeaproape așteptările privind ratele dobânzilor, au crescut la 4,6%. Față de 4,2% la începutul lunii ianuarie. Randamentele la obligațiuni se mișcă invers față de prețuri.

Aceste cifre vin după ce Rokos a depășit anul trecut rivalii săi din domeniul macro hedge fund, Brevan Howard și Caxton. Au obținut un profit de 8,8% pe tot parcursul anului. Fondul de bază al Brevan Howard a înregistrat o scădere de 2,1%. În timp ce fondul său Alpha Strategies a crescut cu 2,4%.

Rokos a fost un trader de succes la Brevan, pe care l-a cofondat. A adus miliarde de dolari investitorilor înainte de a-și începe propria afacere în 2015.

Fondul macro hedge Caxton a înregistrat o scădere de 9,2% anul trecut. În timp ce fondul său de investiții globale de bază a pierdut aproximativ 1%, conform ft.com.